Soltvadkert

2021.03.19. 19:58

A koronavírus-járvány miatt kevesebb az érdeklődő az autópiacon

Tavaly a két Covid-hullám ellenére sem esett vissza az autópiac a soltvadkerti Autocent Kft. cégvezetője szerint, idén azonban jóval kevesebb az érdeklődő.

Barta Zsolt

A vásárlók érdeklődése a tavasz második felében élénkülhet

Forrás: MW

– A városban rengeteg a beteg, úgyhogy nagyon vigyázunk magunkra és a munkatársakra. A közvetlen környezetemben nemcsak sokan elkapták a járványt, de többen kórházba is kerültek. Az értékesítés, a szervizelés – ahogy korábban –, most is működik – nyilatkozta Kévés Ferenc, a soltvadkerti Autocent Kft. cégvezetője.

Tavaly nem esett vissza az autópiac a két hullám ellenére sem, ugyanakkor előfordult, hogy úgy teltek el hetek, hogy kevesebben érdeklődtek vagy vásároltak. Mindez annak volt köszönhető, hogy a járványról igen keveset lehetett tudni. Senki sem ismerte annak hatásait, így a jövőt sokan bizonytalannak látták. Ez akkor hatott egy időre, befolyásolva az értékesítést. A cégre azonban, amely több autómárkát is forgalmaz, alapvetően nem volt hatással tavaly a pandémia. Pont olyan évük volt, mint amilyen korábban is.

Kévés Ferenc elmondta, hogy az új autók piacán a céges vásárlások a jellemzőek. A járművek elég drágák, így akik tehetik, inkább vállalkozás keretében szerzik be a kocsikat.

A magánvásárlások aránya azonban csökkent.

Most inkább a drágább autókat keresik, mint a kiskategóriásokat.

Megjegyzésünkre, miszerint a hazai autópark öregszik, Kévés Ferenc így felelt: még mindig nagyon sok használt autót hoznak be külföldről. Sok esetben nincs szervizkönyv, így senki nem tudja, milyen állapotban lehet a jármű. Ezekben a napokban alig akad újautó-vásárló, de a cégvezető arra számít, hogy később, áprilisban vagy májusban visszaáll majd a korábbi érdeklődés.

Kérdésünkre elmondta, hogy az euró romlása miatt változnak az autók árai. A vevők közül tavaly sokan úgy érezték, hogy a forint tovább romolhat, ezért előrehozták a vásárlásaikat. A soltvadkerti cégnél elbocsátások nem voltak, azonban most a fluktuáció nagyobb, mint korábban. A létszám ötven körül alakul.

A vásárlók érdeklődése a tavasz második felében élénkülhet
Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!