magyar falu program

2021.02.03. 07:00

Új edzőparkot adtak át Kunfehértón

Újabb szabadtéri edzőparkot adtak át Kunfehértón, amely a Magyar Falu Program keretében valósult meg ötmillió forintból.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Az új kondipark alapterületének az előkészítése már ősszel megtörtént, a meglévő crossfitpark mellett. Az edzőpark elemei is már akkor megérkeztek, mostanra viszont összeszerelték azokat és a helyükre is kerültek.

A műszaki átadáson Huszár Zoltán polgármester elmondta, hogy a beruházáshoz szükséges teljes összeget megkapta a település, nem volt szükség önrészre, az önkormányzat azonban így is hozzájárul a létesítményhez. Az Erdei Ferenc téren kialakított edzőparkhoz épül egy térköves járda is, amelynek a költségeit a település állja.

Az idősebbek is gyakran használják az eszközöket
Fotó: Pozsgai Ákos

– A szabadtéri edzőpark elemei jellemzően vízszintes, függőleges és ferde rudakból álló eszközökből tevődnek össze. A saját testsúlyos edzési forma nemcsak látványos, de teljesen ingyen elérhető edzésmódszer mindenki számára. A sport olyan gyakorlatokat vesz alapul, mint a fekvőtámasz, húzódzkodás, tolódzkodás, guggolás. A kondiparkot 14 éves kortól felügyelet nélkül, 10–14 év között pedig felnőtt felügyeletével ajánlott használni – mondta Monda Tamás, a Fehértó Non-Profit Kft. ügyvezetője.

Az eszközöket tavasszal veheti birtokba a lakosság, de vannak, akik már most különböző nyújtógyakorlatokat végeznek rajtuk. A most elkészült sportparkkal együtt már három ilyen szabadtéri edzési lehetőség van a településen, népszerűségüket mi sem bizonyítja jobban, hogy nemcsak a fiatalok veszik ezeket igénybe, hanem az idősebbek is rendszeresen megmozgatják rajtuk a végtagjaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!