fejlesztés

2021.01.29. 20:00

Sportcsarnok tervezésére kapott támogatást Szalkszentmárton

Hétszázmillió forint állami támogatásból épülhet sportcsarnok Szalkszentmártonban. A létesítmény tervezésére, az engedélyeztetésére 67 millió forintot biztosít a kormány a település számára.

Gulyás Sándor

A jövőben folytatják az utcák felújítását is a községben

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

Több mint százmillió forintot költött fejlesztésre a tavalyi évben a szalkszentmártoni önkormányzat. A költségeket a Magyar Falu Program és a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatain elnyert támogatások fedezték.

– A pályázati sikereknek köszönhetően négy utcát felújítottunk. Januárban vehették birtokba az apróságok a hét gyermek befogadását biztosító minibölcsődét. A projekttel párhuzamosan valósult meg az önkormányzat saját beruházásaként a védőnői szolgálat épületének fűtés-korszerűsítése és homlokzati szigetelése – sorolta az eredményeket Káposztás Tibor polgármester.

Káposztás Tibor polgármester bízik benne, hogy az idén megkezdődhet a sportcsarnok építése
Fotó: Gulyás Sándor

A község hatmillió forintot költött a temető korszerűsítésére, valamint megújult az önkormányzati tulajdonú szolgálati lakás is.

– A fejlesztések idén is folytatódnak, rövidesen megkezdődik a belterületi csapadékvíz elvezetését szolgáló beruházásunk, ami a Körtó mederkotrását, csatornatisztítását foglalja magában. Hatvanötmillió forintot költünk a település óvodáinak energetikai korszerűsítésére, hőszigetelést kapnak a falak, megújul a fűtésrendszer. A beruházás költségeinek háromnegyedét pályázati forrásból, a fennmaradó részt saját erőből finanszírozzuk – emelte ki Káposztás Tibor.

Az év legreménytelibb fejlesztése az úgynevezett B típusú sportcsarnok tervezése és engedélyeztetése.

– Önkormányzatunk a tavalyi év végén kapta meg a kormányhatározatot, ami arról tájékoztatta önkormányzatunkat, hogy közel 70 millió forint támogatást nyert az előkészítő munkálatokra. Az előkészítésre kapott támogatás a jelenlegi árakat tekintve megközelítőleg 700 millió forintból valósítható meg. Bízunk benne, hogy a huszonöt méter széles és harminc méter hosszú küzdőterű sportcsarnok kivitelezésére is mihamarabb támogatásban részesülünk, és még az idén elkezdődhet a beruházás. Reményeink szerin a község úthálózatának fejlesztését is folytatni tudjuk – tette hozzá a polgármester.

A jövőben folytatják az utcák felújítását is a községben
Fotó: Gulyás Sándor / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!