beruházás

2020.12.01. 19:59

Újabb fitneszparkot adtak át Kalocsán

A kalocsai sporttelepen közel 14 millió forintba került, egyedi gépeket helyeztek ki a sportolni vágyóknak.

Gábor János

Összesen 12 egyedi szabadtéri fitneszeszközt adtak át a sportolóknak

Forrás: Petőfi Népe

A Kubikus Parkban néhány nappal ezelőtt adtak át egy street workout pályát, amelynek eszközeihez képest jóval robusztusabb erősítőgépeket telepítettek a Molnár Ferenc Sport- és Szabadidő Központ területére. A Kalocsai Küzdősport és Földharc Egyesület CLLD-pályázati elemeként 13,98 millió forintból készült kültéri fitneszparkot pénteken mutatták be, a járvány miatt csak egy szűk körű sajtótájékoztatón. A helyi kivitelezővel (Möbel Kalocsa Bt.) végrehajtott beruházás eredményeként 12 új szabadtéri eszközzel gazdagodott a sporttelep.

– Itt mindenféle eszköz megtalálható, a fekvenyomótól a lábtolóig, tehát alkalmas rá a pálya, hogy mindenki teljes átmozgatást tudjon végezni – összegezte a pályázatban konzorciumi partnerként részt vevő egyesület elnöke, Sebestyén Zoltán. – Ezek professzionális, erős, robosztus és szinte elnyűhetetlen gépek, amelyek egyedi gyártásban készültek, tehát Magyarországon sehol máshol nem lehet ugyanilyeneket találni. Aki eljön és kipróbálja őket, azt ne tévessze meg, hogy látszólag öt kilósak a tárcsák, mert sokkal nagyobb súlyt képviselnek, mint amit egy konditeremben megszokhattunk – figyelmeztetett.

A járvány miatt csak jelképes átadást „bemutató eseményként” aposztrofálta dr. Filvig Géza. A polgármester hálásan megköszönte az együttműködést a parkot mostantól üzemben tartó egyesületnek; mint mondta, a segítségükkel újabb értékes parkot hozhatott létre az önkormányzat. A városvezető arra biztatta a mozogni vágyókat, hogy aktívan használják a parkot, hiszen a pandémia miatt előtérbe kerültek a szabadtéri sportolási lehetőségek. Elárulta: pont ezért döntöttek úgy az egyesülettel, hogy nem várnak tavaszig, hanem inkább most megnyitják a területet, mert az embereknek csak ilyen sportolási alternatívák adottak.

Összesen 12 egyedi szabadtéri fitneszeszközt adtak át a sportolóknak
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!