GALÉRIÁVAL

2020.12.12. 20:14

Új buszpályaudvar szolgálja a lakosság kényelmét Szabadszálláson

Négyöblös buszpályaudvart avattak szombaton Szabadszálláson. A Honvéd utca–Hajcsár utca torkolatánál kialakított létesítmény felépítése százötvenmillió forintba került.

Gulyás Sándor

Fotó: Gulyás Sándor

Ahogy korábban már megírtuk, a település önkormányzata 2017-ben igényelt vissza nem térítendő támogatást a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól a helyi közösségi közlekedés megújítására. A pályázat pozitív elbírálásban részesült, így Szabadszállás több, mint

százharmincmillió forintot kapott az államtól.

Az információs ponttal és sofőrpihenővel ellátott négyöblös buszpályaudvar építése júliusra befejeződött. Az engedélyezési eljárás elhúzódása miatt a létesítmény decemberben kezdhette meg működését.

– A város közlekedés fejlesztésének gondolata tíz esztendeje fogalmazódott meg, a tervek 2015-ben el is készültek. Két évre rá a megye és a térség országgyűlési képviselője támogatásának köszönhetően pályázatunk pozitív elbírálásban részesült, így az építkezés januárban el is kezdődhetett – fogalmazott köszöntőjében Darabos József polgármester.

A minden igényt kielégítő új buszpályaudvar közel harminc fő befogadására alkalmas.

A járművek a mozgáskorlátozottak számára is kényelmesen elérhetőek. A projekthez kapcsolódóan egy világítással ellátott gyalogátkelőhely is épült.

– Bízom abban, hogy a közeljövőben is hasonló fejlesztéseknek tudunk majd örülni. A források adottak lesznek, hiszen rövidesen folytatódik a megyei Település- és Területfejlesztési Operatív Program (TOP) és újabb jelentős összegek állnak majd a települések rendelkezésére – emelte ki beszédében dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője.

A megye és a települések vezetői azon dolgoznak, hogy olyan fejlesztések valósuljanak meg, melyek a lakosság komfortérzetét és a fejlődést szolgálják.

– A mostani TOP-os forrásból a megye mind a száztizenkilenc települése részesült. A következő év elején indul a Versenyképes Magyarországért Program, mely ezeket a lehetőségeket tovább tudja vinni – tette hozzá dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!