Remélik, hogy nemsokára újra kinyithatnak

Senkit nem küldtek el a bajai Sobri Halászcsárdából, de november 11-én bezárt a csárda, a munkatársak azóta pihenőjüket töltik.

Márton Anna

Petike Norbert, a Sobri Halászcsárda tulajdonosa

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Márton Anna

Petike Norbert tulajdonos a baon.hu-nak elmondta, hogy az alkalmazottakkal közösen egyeztek meg az étterem időszakos bezárásáról, reméli, hogy december 12-én kinyithatnak. Nem voltak jók az első hullámban megélt tapasztalataik az elvitelre készített ételekkel kapcsolatban, a cégvezető elmondta, hogy nem volt jövedelmező, sőt, mindennap mínuszban zártak a szigorítások idején, ezért döntöttek most inkább a bezárásról.

– Tavasszal részt vettek az elvitelre kért ételek kiszállításában az alkalmazottak, de no­vember elején, amikor a kormány meghirdette a szigorítást, nem láttuk értelmét annak, hogy a tavaszihoz hasonló módon, kiszállítással működjünk. Sokukkal hosszú évek óta együtt dolgozunk, valamennyien kiváló szakemberek, tudásukkal folyamatosan hozzájárulnak, hogy az általunk teremtett családias környezetben mindannyian hosszú távon végezhessük munkánkat. A közös munka eredménye halászcsárdánk hírneve, ételeink minősége és a sok-sok mosolygós, elégedetten távozó vendég – mondta el Petike Norbert.

Petike Norbert, a Sobri Halászcsárda tulajdonosa
Fotó: Márton Anna / Petőfi Népe

A céges évzáró rendezvényeket mind lemondták, az utazási irodák csoportjai sem érkezhettek, illetve számos egyéb rendezvényt sem tarthattak meg. Ezek pótolhatatlan veszteségek, és immáron, ebben az évben másodszor történik ez meg velük, tudtuk meg a tulajdonostól.

– Ágazatunk viseli el a legnagyobb károkat a koronavírus ideje alatt, hiszen árbevételeinket nemcsak működésünkre fordítjuk, hanem folyamatos fejlesztésekkel, új konyhatechnológiai eszközök vásárlásával tartjuk fenn pozíciónkat a gyorsan fejlődő és változó piaci körülmények között – hívta fel a figyelmet Petike Norbert. Hozzátette: a nyár jó volt, a belföldi turizmus virágzott, de az elveszített ballagásokat, lakodalmakat nem lehetett visszahozni.

– Véges a lehetőség a csárdában, nem tudtuk bepótolni az elvesztegetett két-három hónapot. Egy-két rendezvényt csúsztattak, de elmaradt a város egyetlen nagy rendezvénye, a Halászléfőző ünnep is, ami megint csak óriási veszteség, de nem csak nekünk – mondta Petike Norbert, a Sobri Halászcsárda tulajdonosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!