dél-alföld

2020.12.10. 07:00

Eredményes volt a cég közgyűlése

Érvényes és eredményes volt az Alföldvíz Zrt. december 5-én zárult online közgyűlése, amely elfogadta a cég tavalyi beszámolóját, és ezzel a részvényesek esélyt teremtettek a továbbműködésre – áll a víziközmű-szolgáltató hétfői közleményében, amely azonban arra nem tér ki, hogy napirenden szerepelt-e a tőkehelyzet rendezése.

MTI

Az Alföldvíz előző, szeptember végi közgyűlésén a tulajdonosok többségének tartózkodása miatt nem fogadták el a mérleget, és így nem hagyták jóvá a társaság anyagi helyzetének rendezését szolgáló, az alaptőke leszállítását kezdeményező javaslatot sem.

Közleményben úgy fogalmaztak, hogy a részvényesek megtették az első lépést a társaság további működése érdekében, így megnyílt a lehetőség arra, hogy Békéscsaba és térségének országgyűlési képviselője, valamint a legnagyobb tulajdonosok tovább folytassák a stratégiai tárgyalásokat a kormányzati szereplőkkel. Megteremtették az esélyt arra, hogy az 1200 munkavállalót foglalkoztató, az ország ötödik legnagyobb víziközmű-szolgáltatója békés­csabai székhelyen működjön tovább és az ország egyik meghatározó víziközműcége legyen – írják.

Megjegyzik: a tulajdonosok annak az információnak a tudatában hozhatták meg döntésüket, hogy a kormány a kö­zelmúltban közép- és hosszú távon számos stratégiai célt fogalmazott meg, ezek közé tartozik a víziközmű-közszolgáltatási rendszer működési modelljének átalakítása, a financiális kérdések és az ágazat humánpolitikai problémáinak kezelése, a víziközmű-infrastruktúra fejlesztése, valamint a víziközmű-vállalatok modernizációja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!