felújítás

2020.11.03. 19:10

Közösségi térré alakították át a tiszakécskei óvodát

Közösségi házzá alakul a régi óvodaépület Kerekdombon.

Horváth Péter

Tóth János elmondta, hogy a közösségi tér három részre tagolódik

Forrás: Petőfi Népe

Az önkormányzati tulajdonban álló Galagonya utcai épületegyüttes teljes külső szigetelésen esik át, felújítják a belső tereket, korábban pedig már kicserélték a nyílászárókat és teljesen új tetőzetet kapott a közösségi tér – mondta el hírportálunknak Tóth János, Tiszakécske polgármestere.

– Már korábban felmerült a kerekdombi lakók igénye, hogy fedett helyen szervezhessenek programot a városrész közössége számára. Kézenfekvőnek tűnt, hogy a régi, de már nem túl jó állapotban lévő, használaton kívüli óvodaépületet jelöljük ki erre a célra, ami jelentős felújítást igényelt – mondta Tóth János. Az épületegyüttes felújítására a képviselő-testület korábban 15 millió forintot hagyott jóvá.

A közösségi tér három részre tagolódik. A régi óvoda épületében programokat szervezhetnek a helyi lakosok, ahol több terem, fedett udvarrész, melegítőkonyha és egy bográcsozó is helyet kap majd.

A hátsó épületrész imaház lett, ott tartja miséit a katolikus egyház plébánosa, illetve egy harmadik részt is kialakítanak, amit szolgálati lakásként lehet majd használni. Az új épületegyüttesben természetesen megújult szociális helyiségeket és külön bejáratú mozgássérült-illemhelyet alakítanak ki. Jelenleg a beltér burkolási munkái zajlanak.

Tóth János elmondta, hogy a kivitelezés költségei gyakorlatilag nem terhelik a település kasszáját, mert nem vállalkozó végzi a felújítást, hanem a Városgondnokság szakemberei.

Tóth János elmondta, hogy a közösségi tér három részre tagolódik
Fotó: Petőfi Népe

A polgármester hangsúlyozta, hogy turisztikai szempontból kiemelt szerepe van Kerekdombnak a város életében, és a városvezetés törekvése, hogy ne csak a központi terület, hanem a külső városrészek is nagy figyelmet kapjanak.

Ezzel kapcsolatban elmondta, a közelmúltban fejeződött be Kerekdomb csatornahálózatra kötése, valamint elárulta, hogy a Galagonya út aszfaltburkolással kapcsolatos terveit most készíti az önkormányzat, melyet az új településfejlesztési pályázati ciklus forrásából terveznek majd megvalósítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!