Beruházás

2020.10.30. 16:46

Több fejlesztést is átadtak Rémen

A Magyar Falu Program és a Leader pályázat keretében több fejlesztés is megvalósult Rémen. Összesen mintegy 35 millió forint támogatásból több épületet is felújítottak.

Márton Anna

Fotó: Márton Anna

Több fejlesztést is átadtak péntek délelőtt az 1250 fős Rém községben. Elsőként egy A típusú sportparkot, melyre közel 6 millió forintot fordíthattak. Pap Imréné Rém polgármestere elmondta, a fiatalok és az idősebbek már igénybe vették és nagyon élvezik. A közeli temetőben a Felső-Bácska Vidékfejlesztési Egyesület -Települések élhetőbbé tétele című pályázatból a ravatalozó felújítását oldották meg közel 5,5 millió forintból. A Magyar Falu Program keretében megújulhatott a temető 8,5 millió forint támogatásból. Egy új urnafalat létesítettek, járdát és parkolót is építettek a temetőben.

Muka Gábor Attila atya áldotta meg az urnafalat
Fotó: Márton Anna

– Az orvosi rendelőben 15 millió forintos fejlesztést végeztünk a Magyar Falu Program keretében. A támogatásból új fal- és padlóburkolatot kapott a rendelő, modern világítást és új bútorokat vásároltunk. Megépülhetett az akadálymentes WC és az orvosi rendelő felújításához kapcsolódó víz- és szennyvízhálózat építészeti munkáit is elvégeztük. Kicseréltük a nyílászárókat is, továbbá akadálymentes bejáratot is létesítettünk. Szintén a Magyar Falu Programban fogorvosi eszközöket is vásároltunk. Egy nagyon fontos sterilizáló berendezést sikerült beszereznünk, ez volt a legnagyobb tétel. A fogorvosi szolgálat is kapott új bútorokat – sorolta a fejlesztéseket a polgármester.

Az orvosi rendelőben a pályázat keretében új elektromos hálózatot építettek ki, ami műanyag védőcsöves szereléssel, szigetelt vezetékkel, fogyasztásmérőre csatlakoztatva készült el.

– Rém községben az elmúlt években utakat építettünk, amit még kell a továbbiakban is. Megújítottuk az óvodát, a művelődési házat, a könyvtárat, az egészségházat, benne a védőnői szolgálatot. Ezt folytatjuk. Azt szeretnénk elérni, hogy a legkisebb településen is megfelelő körülmények között tudják igénybe venni a szolgáltatásokat azok, akik itt élnek – mondta el Zsigó Róbert parlamenti államtitkár, a térség országgyűlési képviselője a fejlesztések átadásakor.

Minden új építményt Muka Gábor Attila atya, Csávoly, Felsőszentiván és Rém lelkipásztora áldott meg.

Fotó: Márton Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!