tervek

2020.10.16. 12:12

Jövőre több intézményt is átadnak Izsákon

Több mint három hete annak, hogy Mondok József megnyerte az időközi választást Izsákon. Melyek azok a feladatok, amelyeket a következő hónapokban meg kell oldani? Erről kérdeztük a város polgármesterét.

Barta Zsolt

Mondok József konzultál a leendő új egészségházban

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Barta Zsolt

– Nagyon pörgősre kell venni a munkát, mivel több, a polgárokat érintő fontos beruházás befejezési határideje nagyon közeli. Ilyen például az egészségház – mondta a polgármester. Az új iskola melletti ingatlanban alakítják ki a négy háziorvos, a két fogorvos és a védőnő közös centrumát. Így egy helyre költözik az izsáki egészségügyi alapellátás. – A helyszín jól ismert, korábban az iskola alsó tagozatos diákjai tanultak itt. Bár már tavaly elkészült a piac, de több olyan kisebb építés és szépítés kell, amely komfortosabbá teszi a vásárló- és találkozóhelyet – fogalmazott a város elöljárója. Most tizenhét parkolóhely van, ezt szeretné legalább megduplázni a város vezetése.

A piac közelében, az óvoda szomszédságában a bölcsőde építése is elindult, a falak egy része már áll. Összesen 36 gyermek számára nyílik hely, miután átadták az intézményt. Várhatóan a jövő őszre készül el az új intézmény. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint tavaly 61 gyermek látta meg a napvilágot a településen. Ez az elmúlt évtized legmagasabb születési száma a város­ban.

Az infrastruktúra fejlesztése azért is fontos, fogalmazott Mondok József, mert nagyon sok településsel szemben Izsákon nem csökken, hanem emelkedik a lélekszám. Míg öt éve 5622-en, addig tavaly csaknem hatezren éltek a településen.

A polgármester szólt arról is, hogy egy térségi sportcentrum kialakítását is tervezik. Emellett a jelenlegi művelődési házat és a mellette lévő rendelőt is lebontják. Ezek helyén egy Helyi Értékek Háza intézményt építenek majd. A következő években tervezik néhány belterületi út pormentesítését is. Ugyancsak a tervek között szerepel a kisizsáki művelődési ház felújítása és a térségében egy közbiztonságot megerősítő kamerarendszer kiépítése is – mondta hírportálunknak Mondok József polgármester.

Mondok József konzultál a leendő új egészségházban
Fotó: Barta Zsolt / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!