beruházások

2020.07.26. 14:59

A Felső-Kiskunság hét településén fejlesztettek

Programokat szerveztek, intézményeket újítottak fel, eszközöket vásároltak a Felső-Kiskunság hét településén, hogy elősegítsék a hátrányos helyzetben lévő térségek felzárkóztatását, javítsák az itt élő gyermekes családok közszolgáltatásokhoz való hozzáféré­sét.

Gulyás Sándor

A fejlesztésekre 487,25 millió forint jutott. A fejlesztés Kunszentmiklóst és a térségében lévő hat kistelepülést – Apostagot, Dunaegyházát, Kunadacsot, Kunpeszért, Szalkszentmártont és Tasst – érintette. A projekt a helyi foglalkoztatottság növelése és a társadalmi kirekesztettség csökkentésének eléréséhez nyújtott támogatást.

A vidék társadalmi felzárkózását és népességmegtartását csak közös erőfeszítésben, együttműködésben lehet elérni, ezért jött létre Kunszentmiklós vezetésével a kilenctagú konzorcium. A tagok egy igen szerteágazó, sokrétű és széles társadalmi beágyazottságot magában foglaló programsorozatot indítottak el.

Egyik kiemelt cél volt, hogy növekedjen a helyi alapszolgáltatások színvonala, csökkenjen a szakemberhiány. A több területet lefedő folyamat érintette a polgármesteri hivatalok, a szociális szféra, az egészségügyi szektor és a közművelődési intézmények munkavállalóit és használóit. Másik célnak a hátrányos helyzetű lakosság minél magasabb számú elérését tűzte ki a projekt. A leginkább érintett célcsoportok a nők, a romák, a gyerekek, a hátrányos helyzetűek és az idősek voltak. Ennek során olyan felzárkózási programokon vettek részt az érintettek, ami elősegítette a munkaerőpiacon történő el­helyezkedésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!