bács-kiskun

2020.06.24. 07:00

Átmenetileg használható védekezésre néhány növényvédő szer

Újabb szükséghelyzeti engedélyeket adott ki forgalomból már kivont növényvédő szerek használatára a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Miklay Jenő

A növények deszikkálására alkalmas Reglone Air használata idén szeptember 21-ig engedélyezett a piacra termesztett őszi káposztarepce- és napraforgó-kultúrákban, továbbá a napraforgóvetőmag-termesztésben betakarítás előtti állományszárításra. A dikvát nevű vegyületet, amely a Reglone Air hatóanyaga, tavaly tiltotta ki a mezőgazdaságból az EU. Főleg a kukorica-, repce-, és napraforgó-állomány betakarítás előtti kiszárításához használták.

Szintén engedélyezte a szakhatóság a Fusilade Forte gyomirtó permetezőszer szükséghelyzeti felhasználását a magról kelő és évelő egyszikű gyomok ellen céklában augusztus 28-ig, sárgarépában július 29-ig. A Select Super gyomirtó permetezőszer szükséghelyzeti felhasználását pasztinákkultúrában magról kelő és évelő egyszikű gyomok ellen augusztus 28-ig engedélyezték A Sencor 600 SC gyomirtó permetezőszer a sárgarépában magról kelő kétszikű gyomok ellen július 8-ig kapott engedélyt, a szakhatóság által előírt használati módok és bejelentési kötelezettségek betartásának feltételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!