kedvezmény

2020.05.17. 18:55

Negyedáron vehet telket a bajai Bácska Logistik Kft.

Hetvenöt százalékos kedvezményt kap a Bácska Logistik Kft. Az ipari parkban fekvő, 2,2 hektáros területért bruttó 86,9 millió forintot ajánlott a cég, a beruházásösztönző szabályok múlt havi módosítása miatt viszont bruttó 21,7 millióért jut az ingatlanhoz, mert 350 millió forintnál nagyobb összegű beru­házást ígér.

Kubatovics Tamás

A hét éve alkotott, a vállalkozások helyi támogatását szabályozó helyi rendelet módosítása áprilisban született meg. Ez főként a Bajai Ipari Parkban elhelyezkedő ingatlanok értékesítése esetén nyújtható kedvezmények formáit és mértékeit határozza meg.

A Bácska Logistik Kft. egy január végén lezárult eljárásban ajánlott bruttó 86,9 millió forintot az ingatlanért. Egyben kérelmezte a vissza nem térítendő, beruházás-ösztönző támogatást, az akkori feltételek szerint ötvenszázalékos telekárkedvezményt kérve. Az időközben kedvezőbbé váló szabályok alapján viszont 75 százalékos kedvezményt kap a cég, ami bruttó 65 milliós kedvezményt jelent, az ingatlant öt éven át nem idegenítheti el, nem terhelheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!