kinevezés

2020.03.19. 18:44

Régi-új vezérigazgató érkezik Baján

Pozsgai Imre lett a Baja Vagyon Zrt. vezérigazgatója, feladatát e hét hétfőtől látja el.

Kubatovics Tamás

Pozsgai Imre

Forrás: Petőfi Népe

Kinevezéséről Nyirati Klára polgármester döntött pénteken, amikor az eredeti forgatókönyv szerint a képviselő-testület rendkívüli ülésén döntött volna a posztra kiírt pályázatról. Az ülés azonban a veszélyhelyzet kihirdetése miatt elmaradt, ilyenkor pedig a törvényi felhatalmazás szerint a város első embere gyakorolja a testület jogait. Így születhetett meg a döntés. A polgármester kiemelte: az illetékes bizottság és a képviselői vélemények ismeretében határozott.

Hárman pályáztak a tisztségre – egy jelentkező még a meghallgatás előtt visszalépett –, köztük az átalakulóban lévő társaság két korábbi vezérigazgatója. Pozsgai Imre 2011 közepéig látta el a feladatot, az utána megbízott Zsíros Menyhért Gábort pedig tavaly év elején rapid módon távolította el az előző képviselő-testület a cég éléről. Meghallgatásukon egyikük sem számolt be részletesebben leváltásuk okáról, illetve körülményeiről, derült ki a jelenlegi testület tagjainak nyilvánosságra hozott értékeléseiből. A városatyáktól ugyanis a személyes egyeztetést követően írásos értékelést kért a polgármester.

Ezekből az is kiderült, hogy az előző és a jelenlegi testületben is helyet foglaló fideszes képviselők közül Kámánné dr. Bari Bernadett és dr. Zöld Lászlóné a tavaly általuk felmentett vezérigazgatót hoznák vissza, míg Kovács Csaba mindkettejüket alkalmasnak nevezte, ám egyiküket sem támogatná, mert elmozdították őket ebből a tisztségből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!