Kecskemét

2019.03.13. 13:19

Halasi diákok nyerték a gazdasági vetélkedőt

Idén harmadik alkalommal szervezte meg az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. az 5letből jövő! elnevezésű játékos gazdasági vetélkedőt, melynek célja a vállalkozási kultúra fejlesztése. A vetélkedő döntőjét kedden a kecskeméti Four Points by Sheraton Hotelben rendezték meg. Az idei győztes a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium és Kollégium 2ZsVRF fantázianevű csapata lett, akik hazavihették az egymillió forintos fődíjat.

Mester-Horváth Nikolett

Az 5letből jövő! verseny ötvenöt csapatából végül – hat online forduló után – öt csoport került a fináléba, ahol bemutatták üzleti tervüket a vállalkozókból és pénzügyi, gazdasági szakemberekből álló zsűrinek.

A halasi gimnazisták mögött második helyen végezve 750.000 forintot nyert a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium Pentagok csapata. A harmadik helyen holtversenyben végzett a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium E5fős Társaság és a Kecskeméti Református Kollégium Gimnáziuma Egyenlőbbek nevű csapata, akik félmillió forinttal gazdagodtak. A szintén szegedi Kőrösy József Közgazdasági Szakgimnáziuma EconoMates csapata is pénznyereményt, 200.000 forintot kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!