Bács-Kiskun

2019.02.12. 16:36

Sokan éltek a rezsicsökkentés lehetőségével

A településeken több száz mázsa tűzifát osztanak ki ezekben a hetekben. Ezek egy része a 12 ezer forintos rezsicsökkentés eredményeként kerül a családokhoz. A fa másik fele pedig az évente megszokott szociális tűzifa-támogatás keretében jut el a rászorultakhoz.

Barta Zsolt

A legtöbben fára váltják a támogatást

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Illusztráció

Nagy István, Soltszentimre polgármestere hírportálunknak elmondta, hogy 110 család igényelte a 12 ezer forintos támogatást. Többségük fát igényelt, de volt olyan, aki gázpalackokra kérte a támogatást. Korábban már hatvan család kapott 94 erdei köbméter tűzifát, ezt már kiosztották.

Akasztón megkapták már a családok a rezsicsökkentéssel kapcsolatos utalványokat. Suhajda Antal polgármester tájékoztatása szerint 95-en kapnak fát, 15-en gázpalackos igénylést adtak le, öten szenet, egy személy olajat kért. Korábban 242 erdei köbméter szociális tűzifa érkezett rendelésre, melyből kétszázat kiosztottak a rászorulóknak. Illetve emellett a közútkezelő vállalattól száz köbméter nyárfát is kaptak.

Tázláron 178 olyan személy van, aki a helyi Tüzépen megkapja a rezsicsökkentésből származó támogatást. Erről Bán Róbert polgármester tájékoztatta hírportálunkat. Az igénylő családok kilencven százaléka fűt fával. Azok, akik nem, a helyi benzinkúton gázpalackot igényeltek. Akadt olyan személy is, aki szenet vásárol majd Soltvadkerten a támogatásból. Emellett a szokásos szociális tűzifaakció sem zárult le. A faluban csaknem háromszáz erdei köbméternyi fát kaptak a szegényebb családok. Decemberben már negyven igénylő hazaszállította a fát, a többiek ezekben a napokban kapják majd meg.

A legtöbben fára váltják a támogatást
Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Páhiban mintegy hatvan erdei köbméter szociális tűzifát már megkaptak a családok, a 12 ezer forintos támogatott tüzelőt ezekben a napokban intézik – mondta Oroszi István polgármester. Szerencsére nem kell messzire mennie a több mint száz igénylő családnak, ők ugyanis a falu szélén működő fatelepen kapják meg a fát.

Tabdiban a szociális tűzifát már korábban közel negyven család megkapta, a rezsicsökkentésből származó tüzelőt pedig ezekben a napokban szállíthatja el 105 igénylő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!