Tündérszépek 2024

2024.04.20. 19:50

Mutatjuk, milyen egy igazi szépségkirálynő keze!

Már javában tart a Tündérszépek szépségverseny jelentkezési ideje. A versenyre jelentkező hölgyek a felkészülés során a szépség minden apró részletére nagy figyelmet szentelnek.

Orosz Fanni Flóra

A kezünk ápoltsága is fontos fokmérője a női szépségnek. De joggal tehetjük fel a kérdést: egy ilyen versenyen mit illik viselni, milyen lehet egy igazi királynő körme? A témában szakértő segítséget nyújtott Nyerges Kamilla műköröm építő szakoktató,  akitől megtudhattuk milyen körömtrendekre számíthatunk és hogyan érdemes a versenyzőknek készülniük.

műköröm, trend, Tündérszépek 2024
A Tündérszépek szépségversenyhez ad tanácsot Nyerges Kamilla
Fotó: Kapott fotó

A kevesebb néha több!

A divat a női kezek tekintetében is évről évre változik. Egyre inkább a természetes vonal válik erőteljesebbé. A szolidabb, naturálisabb körömtrendek nyernek teret. Egyre ritkábban hordanak a hölgyek túl hosszú, feltűnő, túldíszített körmöket.

Tavasszal a színek, mint a természet ébredésének a jelképe, természetesen nagyobb hangsúlyt kapnak, főleg a pasztelesebb, lágyabb színek. 2024-ben kiemelten a kék árnyalatokkal nem tudunk mellényúlni, ha az aktuális divatot szeretnénk követni. Ugyanakkor egy ilyen verseny, ahol a lányok kisugárzásuk, bájuk kerül a figyelem központjába, a trendektől sokszor kicsit érdemes eltérni.

– A kevesebb néha több. Örökérvényű, de itt ráadásul teljesen találó is. A körmünk, mint egy kiegészítő. Pici pluszt ad, de semmiképp se legyen kirívó és figyelemfelkeltő

 – hangsúlyozza Kamilla.

– Lehet gél lakkozás, vagy műköröm, de törekedjünk a természetes hatás megtartására. Kerüljük az attól eltérő formákat, szélsőséges hosszt – magyarázta a szakoktató.

műköröm, trend, Tündérszépek 2024
Nyerges Kamilla munkája.
Fotó: Kapott fotó

Néha a méret is lehet lényeg!

Kamilla hozzátette, hogy a megfelelő méret minden esetben egyéni, hiszen a kéz és körmök formájától, méretétől is függhet. A kecses, esztétikus ujjak eléréséig érdemes legalább ujjbegyig kialakítani a hosszt. Arányokat tekintve a körömhossznak legalább a köröm szélességének a másfélszeresének kell lennie. Viszont az ujjbegytől maximum fél centivel lehet hosszabb, hogy a természetes vonalat tudjuk továbbra is képviselni.

Ami a színeket illeti, Kamilla szerint ezen a téren is életbe lép a kevesebb néha több fogalma.

– Mivel minden ruhához harmonizálnia kell, érdemes semleges lakkokat használni, amik kifejezetten a természetes körömre emlékeztető nude árnyalatok, de megfelelő lehet egy pasztelles, erőtlenebb halványrózsaszín is. Persze egy klasszikus francia, vagy annak az színátmenet verziója, a baby boomer is mindig tökéletes választás. Könnyed, elegáns, s nekünk pont erre van szükségünk – tanácsolta.

Fontos, hogy a kezünk ápolt, körmünk szolid legyen. A saját szépségünk kihangsúlyozása a cél a természetesség jegyében.  A kézápoló szakember természetesen ezekben a pontokban segíteni fog, pontosan tudja, mi az adott esetben a megfelelő technika, s milyen kézápolási praktikákát érdemes alkalmazni.  

A szépség belülről fakad!

A tavasz beköszöntével a nőknek is tenniük kell körmeik egészségéért. A tél végére szervezetünk mindig egy kimerültebb állapotában van A körmeink pedig nagyon jó indikátorai bizonyos tápanyagok hiányának, ezért érdemes figyelnünk a jelzésekre.

Fontos a kiegyensúlyozott, változatos étrend, illetve étrendkiegészítők formájában is tudjuk a szükséges vitaminokat pótolni. Étkezésünkben mindig legyen “valami zöld”, friss zöldségek nyersen, vagy akár párolva.  De mire van pontosan szüksége körmünknek? Legfontosabb számunkra a B-vitaminok (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12), a C-vitamin, vas, cink, magnézium és az Omega-3. Ha ezek megfelelő bevitelére figyelünk, megfelelő körömnövekedéssel, egészséges és fényes körmökkel hálálja meg szervezeted.

Jelentkezz a Tündérszépek 2024 versenyére!

Idén ötödik alkalommal indította útjára a Mediaworks Hungary Zrt. a Tündérszépek országos szépségversenyt, amelyre már jelentkezhetnek a Bács-Kiskun vármegyében élő, itt született vagy itt tanuló hölgyek.

Saját portfólióval is lehet jelentkezni, de profi fotóssal el is készítjük első saját fotósorozatát annak, aki ezt kéri. Bács-Kiskun vármegye szépségei Csongrád-Csanád, valamint Békés vármegye hölgyeivel versengenek majd a továbbjutásért. A regionális előválogató április 8-án indul. NEVEZZ MIELŐBB, mert a regionális fordulóba legfeljebb ötven hölgy juthat be. A zsűrizés a jelentkezéssel együtt indul!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!