Előadás

2023.10.12. 22:22

A kamaszkor nehézségeiről tanulhattak a szülők Kecskeméten – galériával

Elindult a Szülők iskolája a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonában, ahol még a felnőttek is tanulhatnak új dolgokat a gyereknevelésről.

Orosz Fanni Flóra

Az előadást Bognár Boglárka, szakpszichológus, családterapeuta tartotta

Fotó: Orosz Fanni

A Szülők iskolája előadásai és gondolatébresztő beszélgetései óvodás, kisiskolás, kamaszkori gondokról, nevelési helyzetekről. Egy jó hír a szülőknek, hogy a kamaszkor ép ésszel és ép lélekkel is túlélhető, ha figyelembe vesznek néhány apróságnak tűnő tényezőt. Az idei előadás sorozat az előző évad Segítség, itt a KAMASZKOR! című nagysikerű kezdeményezés folytatása.

A kamaszok sokat küzdenek saját maguk elfogadásával, önértékelésével. Harcban áll önmagukkal és a világgal is. Ezen időszak alatt fontos hogy a szülők támogassák kamasz gyerekeiket, hogy reálisabb énképpel rendelkezzenek.

Az előadás interaktív módon a kamaszt és a családot érintő konfliktushelyzetek megoldásában adott iránymutatást a kiegyensúlyozottabb családi élet megteremtése, fenntartása érdekében.

Az előadást Bognár Boglárka, szakpszichológus, családterapeuta tartotta, aki két nézőpontból közelítette meg a kamaszkori konfliktusok témakörét: egyrészt a belső konfliktus oldalát, vagyis azt, amit a kamasz érez, illetve a szülői nézőpontot próbálta összefésülni és javaslatokat adni.

A következő előadást november 29-én 17:00-kor tartják majd, ahol az önbizalom és a lelki egyensúly kerül középpontba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!