Tündérszépek 2022

2022.03.14. 20:20

Tippek és tanácsok az arcápoláshoz és a sminkeléshez

Már javában zajlik a Tündérszépek szépségverseny regionális fordulója, ám még mindig várjuk a nevezéseket. Fontos, hogy a jelentkezők a fotókon és később a döntőben is a legjobb formájukat mutassák meg, hiszen a tét nem kicsi. Hoztunk néhány tanácsot, hogyan tudják a maximumot kihozni magukból a versenyzők, ha sminkről és arcápolásról van szó.

Várkonyi Rozália

Fotó: shutterstock.com/illusztrácó

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb hölgy profi sminkest keres fel a fotózás előtt, de vannak olyanok is akik saját maguk készítik el a sminkjüket. Orgován Katalin sminkes, kozmetikus és sminktetováló adott néhány tanácsot a Tündérszépeinknek.

Miért fontos bőrünk ápolása?

Fontos a megfelelő bőrápolás, elsősorban egy tökéletes tisztítás és a napi rutin kialakítása, melyek nélkül a sminktől sem várhatjuk el, hogy tökéletes bőrképet adjon.

–  Fontosnak tartom kiemelni, hogy rendszeresen járjunk kozmetikus szakemberhez, aki bizonyos időközönként mélytisztító kezelést végez, ha szükséges, illetve a különböző eljárásokkal fokozza bőrünk egészségét és szépségét. Ugyanilyen fontos, ha nem még fontosabb, hogy kialakítsunk otthonra egy olyan bőrápolási rutint, amellyel a rendszeres kezelések eredményét szinten tudjuk tartani –  mondta Orgován Katalin.

A kozmetikus kifejtette: 

a mindennapi bőrápolási rutinnak tartalmaznia kell este, lefekvés előtt az arcbőr letisztítását például egy kíméletes arctejjel, majd ezután a pH-érték visszaállítása érdekében szükséges a tonikkal való tonizálás is. 

Ha mindezzel kész vagyunk, ápoljuk arcunkat a bőrtípusunknak megfelelő éjszakai krémmel. A reggeli indulás előtt érdemes fényvédővel ellátott nappali hidratáló krémet felvinni arcunkra, hogy bőrünk védve legyen a napsugárzás káros hatásaitól, és hogy hidratáltságát egész nap fenntartsuk. A szakember szerint, érdemes hetente 1-2 alkalommal a bőr kíméletes radírozása is egy finom szemcsés bőrradírral, hogy az elhalt hámsejtek leválását, ezáltal a bőr hámrétegének megújulását elősegítsük.

Azt tanácsolja még, hogy mindezek mellett kiegészítésként használhatunk különböző szérumokat is, amelyek tartalmazzák a bőr számára a legfontosabb hatóanyagokat, vitaminokat, hyaluron-savat, collagent. Ha pedig tanácstalanok vagyunk, kérjük a mindennapi bőrápolási rutin felállításához egy kozmetikus segítségét!

Orgován Katalin. Beküldött fotó

Hogyan válasszunk sminket?

A szakember szerint több mindentől is függ, hogy kihez mely smink illik a legjobban.

– Az hogy kinek mi áll jól, az abszolút relatív, és ízlés kérdése. Fontos először is tudnunk, hogy mi a célunk a sminkkel, mit szeretnénk inkább kihangsúlyozni: a szemünket, esetleg inkább a szánkat, vagy csak egy natúr nude makeupot, vagy inkább valami különlegesebbet akarunk. Lényegesnek tartom kiemelni, hogy függ a smink típusa attól is, hogy milyen alkalomkor viseljük – mondta Orgován Katalin.

A kozmetikus  hozzátette, hogy attól is függ milyen a megfelelő smink számunkra, hogy milyen a szemünk alakja, milyen az ajkak formája, teltsége, színe, illetve a bőrünk állapota, színtónusa és érzékenysége is befolyásolja.

– Minden esetben az a smink áll legjobban egy hölgynek, amiben magabiztosan tud mosolyogni! Hiszen hiába javaslom egy nőnek, hogy használjon minden nap tűzpiros rúzst, mert szerintem remekül állna az ő telt ajkaihoz, ha ez nem az ő stílusa és csak kényelmetlenül, feszélyezve érezné magát – hangsúlyozta.

Divatos sminkek manapság

Egyértelműen kijelenthetjük, hogy manapság egyre többen próbálják az interneten látott trendet követni, ennek fényében Orgován Katalin elmondta, melyek a divatos sminkek manapság.

–  Manapság folyamatosan kerülnek fel a social media világába újabbnál újabb irányzatok, amiket igyekszik a szakember követni, de ugyanilyen mértékben lehet befolyásoló tényező egy felkapott sorozat is, ami inspiráló hatással bír a sminkesekre. Mindezek fényében a mai divat véleményem szerint két részre osztható. Az egyik az örök klasszikus smoky eyes, azaz a füstös szemsmink. Millió változatban el lehet készíteni, és tényleg csak a képzelet szab határt. A megfelelő színválasztással tökéletes lehet akár a mindennapokra, vagy egy partira is. Emellett szintén régóta nagy népszerűségnek örvendenek a hangsúlyos tusvonal variációk is. Ez is megoldás lehet bármilyen alkalomra, hiszen az egészen egyszerű szempillasűrítő hatástól az extravagáns megoldásokig bármit alkalmazhatunk – részletezte a szakember.

Jelentkezz a Tündérszépek 2022 versenyére!

Te is rajongsz a szépségápolásért? Szereted sminkelni magad? Akkor itt az idő, hogy jelentkezz a Tündérszépek 2022 versenyére! Töltsd ki a jelentkezési lapot még ma, és csatlakozz azon 18-29 éves Bács-Kiskun megyei hölgyek közé, akik szépségükkel képviselhetik Bács-Kiskun megyét az országos szépségversenyen!

És hogy kiből lehet az ország Tündérszépe?

Erről Kárpáti Rebeka, a Tündérszépek háziasszonya – aki mentorként segíti majd a jelentkezőket –, és Molnár Irina, a Mediaworks Hungary Zrt. lapigazgatója beszéltek a TV2 Mokka című műsorában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!