szponzorált tartalom

2020.10.07. 09:21

Gázos hőlégfúvóval a megfelelő munkakörnyezetért

Bizonyos helyzetekben, főleg szakmunkák során előfordulhat, hogy nagyteljesítményű hőfejlesztésre van szükség, elsősorban a megfelelő munkakörülmények megteremtéséhez. Ebben lehet hasznunkra egy hőlégfúvó, mely minden alkalommal gyorsan fűti fel a környezetet.

 

Az ideális munkakörülmények

A szakmunkát végzők a mindennapi munkájuk során sokszor eleve nagy fizikai terhelésnek vannak kitéve. Épp ezért, nem hiányzik mellé még az a tényező is, hogy esetleg a munkakörülmények sem megfelelőek. Ez önmagában sok mindent jelenthet, akár nehezen megközelíthető helyeket, nem megfelelő tisztaságot, nem kellőképpen biztonságos területek és a sort még folytathatnánk. A munkák hűvösebb időjárást tartogató őszi-téli időszakban sem állhatnak le, ekkor pedig még fontosabb, hogy minden környezeti tényező a helyén legyen.

Ez alatt elsősorban a helyiség megfelelő fűtöttsége értendő, ami egy építkezés vagy felújítás során nem feltétlenül megoldott, hiszen a fűtésrendszer vagy nem működtethető, vagy még bekötésre sem került. Az ilyen alkalmakkor lehet az ideális hőmérséklet gyors megteremtője és fenntartója egy gázos hőlégfúvó, melynek segítségével percek alatt befűthetők a munkavégzés során használt helyiségek vagy kisebb-nagyobb területek.

A mobil fűtőeszköz

A gázos hőlégfúvó egy talán kevéssé ismert eszköz, pedig egy igazán kivételes megoldást jelent a hideg munkakörnyezet barátságosabbá tételére és ezen felül persze más célra is remekül alkalmazható. Ilyen lehet pl. a jegesedés megszüntetése, vagy akár a fóliasátrak fűtése. Egy igazán sokrétű eszköz, mely méltó a megismerésre és a rendszeres használatra.

Egyik legnagyobb előnye a kompakt mérete, mely a fűtőteljesítményéhez képest szinte meglepően kicsi. Méretezése persze teljesen tudatos, hiszen szándékosan úgy tervezték, hogy egyszerűen mozgatható legyen, így akár szállításkor, akár a munkaterületek közötti áthelyezéskor is könnyen boldogulhassunk vele. Ennek köszönhetően a gázos hőlégfúvóval gyakorlatilag bárhol könnyedén felfűthetjük a levegőt.

Típusok és egyéb lehetőségek

A hőlégfúvók esetén alapvetően három típusról beszélhetünk. Léteznek elektromos, gázolajos, illetve PB gázos hőlégfúvók. Jogosan vetődhet fel a kérdés, hogy melyik típust válasszuk, melyik számunkra a legmegfelelőbb. Ezt alapvetően a saját igényeink, elképzeléseink és véleményünk határozza meg, jól gondoljunk azonban át, hiszen ezeket a készülékeket – már csak árukból adódóan is – több évre választjuk.

A felsoroltak közül az elektromos hőlégfúvók a legelterjedtebbek, azonban ezek fűtőteljesítménye a legkisebb. Ha komolyabb készülékre vágyunk, a gázos hőlégfúvók között érdemes válogatni. Ezek a készülékek kifejezetten nagy teljesítményre képesek, így alkalmasak akár szerelőcsarnokok, nagyobb műhelyek, vagy belső építési területek fűtésére is.

Emellett ugyanakkor fontos tudnivaló, hogy az elektromos árammal működő társaikhoz képest, ők fogyó üzemanyaggal működnek, a hozzájuk tartozó PB-palackokat időszakosan muszáj cserélni, hiszen a működéshez használt gáz a fűtés mennyiségétől függő tempóban fogy. Ettől függetlenül ha biztosítani szeretnénk a kellő hőmérsékletű munkakörnyezetet, mindenképpen érdemes beruházni egy ilyen készülékre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!