GALÉRIÁVAL

2020.09.19. 15:30

Kelebiaiak és tompaiak kétkerekűn népszerűsítik az egészséges életmódot

Több mint száz diák és tanár tekert együtt csütörtökön a körülbelül 20 kilométeres Kelebia-Tompa kerékpártúrán a Három generációval az egészségért program keretein belül.

Mester-Horváth Nikolett

Forrás: Petői Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

A kelebiai tanulók és pedagógusok a helyi általános iskola előtt gyülekeztek, innen indultak el kétkerekűikkel a Külső újsori úton keresztül Tompára, ahol az ottani iskolások, tanárok, valamint a tompai kerékpáros klub tagjai várták őket. A tompai sporttelepen egy közös, rövid torna óra után pizzával vendégelték meg a biciklizőket. Ezt követően a két település lakosai együtt indultak vissza Kelebiára, ahonnan a tompaiak még hazatekertek, így mindenki ugyanakkor távot tett meg.

– A programban egyébként három település vesz részt, Balotaszállás is ide tartozik, a körzeti háziorvosok irányítják a projektet, ami többek között prevenciókkal, sportprogramokkal ösztönözi egészséges életmódra, rendszeres testmozgásra a lakosságot – tudtuk meg Molnár Lászlótól, a program sportfelelősétől, aki elmondta még, hogy rendszeresen vannak asztalitenisz foglalkozások, gyalog- és kerékpártúrák mindhárom településen. Októberre tervezik a következő közös tekerést.

Dr. Rigler László, kelebiai háziorvos érdeklődésünkre elmondta, hogy a januárban indult egy évig tartó Három generációval az egészségért program a három településen öt praxis szoros együttműködését jelenti. A háziorvosok kardiológussal, pulmonológussal, dietetikussal, pszichológussal és gyógytornásszal közösen igyekeznek a Délvidék egészségügyét összekovácsolni és egészséges életmódra nevelni a lakosságot.

– Ingyenes szűrővizsgálatokat biztosítunk, dohányzás ellenes kampányt indítottunk és fogyókúra-versenyt is hirdettünk ebben az évben, ami nagy sikerrel zárult, ugyanis jelentős kilóktól szabadultak meg a lakosok. A világjárvány ugyan nehezítette a helyzetünket, de kiaknáztuk az internet adta lehetőségeket – mondta dr. Rigler László.

A háziorvos egyúttal hangsúlyozta, a program végeztével is szeretnék fenntartani az egészséges életmódot népszerűsítő szemlélet a településeken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!