Biczó csárda

2024.05.23. 18:30

Élelmiszeripari szakemberek számára tartottak workshop-ot Fülöpszálláson – galériával

Élelmiszeripari szakemberek, élelmiszerbiztonsági vezetők számára tartott workshopot kedden a LEGATUS Akadémia a fülöpszállási Biczó csárdában. A rendezvényre az ország különböző pontjáról érkeztek az élelmiszeriparban tevékenykedő szakemberek, hogy tájékozódnak és egyben útmutatást nyerjenek, gyakorlati kapaszkodókat kapjanak az őket érintő aktuális témákban.

Gulyás Sándor

– Az első alkalommal megrendezett hiánypótló workshop célja, hogy évente két alkalommal hívja össze az élelmiszeriparban tevékenykedő szakembereket aktuális témájú előadásokra és kötetlen beszélgetésre. A témák kiválasztásánál a legfontosabb szempont az volt, hogy az élelmiszergyártó cégek élelmiszerbiztonságért felelős személyei, egy olyan plusz tudásanyagot kapjanak, amit a mindennapokban nem érnek el. A rendezvény egyben közösségépítő jellegű, közös problémák esetén az illetékesek a későbbiekben tudnak egymással kommunikálni – mondta el hírportálunk érdeklődésére Lele János főszervező, élelmiszermérnök, élelmiszerbiztonsági auditor, a LEGATUS Akadémia megálmodója.

élelmiszeripar, workshop, szakember
Az élelmiszergyártó cégek élelmiszerbiztonságért felelős személyei, egy olyan plusz tudásanyagot kaptak, amit munkájuk során hasznosíthatnak
Fotó: Gulyás Sándor

Az egész napos program keretében a szakemberek Csüllög István mikrobiológus, a Bentley Magyarország Kft. területi képviselője jóvoltából az élelmiszer- és takarmányipar korszerű minőségellenőrzési lehetőségeiről, a higiéniai vizsgálatokról, allergének, szennyező anyagok kimutatásáról és az ezekhez szükséges eszközökről tájékozódhattak. Fekete Béla, a SkyLine-Computer Kft. Ügyvezetője az „Informatikai és AI megoldások az élelmiszerbiztonsági kockázatok észlelésében és kezelésében”, Pápay Nándor CER & TRG BU manager, a Bureau Veritas Magyarország Kft. képviselője „Az IFS FOOD V8 újdonságai és néhány tanács a környezeti monitoring program kialakításához” címmel, míg Szőke Márk élelmiszermérnök, a FOODWILL (Élelmiszerbiztonsági Tanácsadó Kft.) cégvezetője az önellenőrzési rendelet változás digitális és szakmai kihívásairól tartott előadást.

Az előadások után a szakembereknek lehetősége nyílt az előadókkal konzultálni, illetve egymással ismeretségeket kötni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában