Bács-Kiskun

2020.07.13. 14:02

Évadnyitó zarándoklatra indulnak

Július 17-én a Baja–Bogyiszló 33 kilométeres táv megtételével kezdődik az évadnyitó zarándoklat az Esztergom és Máriagyűd között húzódó Magyar Zarándokúton.

Tapodi Kálmán

Papp Lajos szívsebész is teljesítette már a zarándokutat

Forrás: PN

A túra résztvevői Baján, a katolikus templom és ciszterci zarándokszállás előtti térről indulnak majd. A zarándokok nem a teljes zarándokutat teljesítik a kilenc nap során.

A hálaadás jegyében meghirdetett zarándoklat résztvevői a második napon visszatérnek Bács-Kiskun megyébe és az éjszakát Dusnokon töltik. A harmadik napon a Hajós–Császártöltés–Homokmégy 23 kilométeres szakasz vár a gyalogos vándorokra. A következő etap során Kalocsán keresztül a Szelidi-tó következik, majd a túra egyik leghosszabb, 41 kilométeres szakasza során Harta–Solt–Apostag érintésével jutnak el a megyehatárig.

A túra során összesen 282 kilométer gyaloglás vár a zarándokokra, akiknek az útja a fővárosban, a gellérthegyi sziklatemplomnál közös imával ér véget. A jelentkezési határidő már lejárt, de rövidebb, egynapos csatlakozásra bármely érintett településen van lehetőség.

A teljes zarándokút egyébként bejárható akár több hónap, vagy év alatt is. Az útvonal bejárása minimum 16 napot igényel. Kényelmesebb tempó és a kitérők érintése esetén 18–24 nap szükséges – olvasható a Magyar Zarándokút Egyesület honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!