szponzorált tartalom

2020.06.22. 16:26

Adidas, a klasszikusok nagy kedvence

A divat elképesztően gyorsan változik. Egyik szezonról a másikra arra eszmélsz, hogy már megint cserélni kellene a ruhatárad és ezzel együtt a cipőidet is. Ez egyrészt nem kevés pénzbe kerül, másrészt egyáltalán nem környezettudatos. Az egyszezonos szettek vásárlása rendkívül megterheli a környezeted. De akkor mit tehetsz, ha trendi is szeretnél lenni, de pazarolni sem szeretnél? Válassz klasszikus darabokat.

A klasszikusok igazi ereje

A klasszikus darabok legnagyobb előnye, hogy abszolút időtállóak. Örök divatnak számítanak. Ha egy-egy ilyen klasszikus cipőre beruházol, biztos lehetsz benne, hogy több szezonig végigkísér. És nem kell azon aggódnod, hogy trendi vagy vagy sem.

Fotó: ecipo.hu

Miről ismered fel a klasszikusokat? Egyrészt a jó minőségről. Az olcsó, silány gyártmányok nagy hátránya, hogy nem bírnak ki több szezont. Egy normál használattól is annyira elkopnak, hogy már annak is örülhetsz, ha egyetlen szezont kibírsz bennük. Ezzel szemben az igazi klasszikusok jól bírják a strapát. Nyugodtan hordhatod őket akár több szezonon keresztül. Ehhez csupán oda kell figyelni a rendszeres cipőápolásra.

És, hogy miben jók még az igazán klasszikus cipők? Remekül kombinálhatóak, többféle ruhadarabhoz is felvehetőek, így egyetlen cipővel is számtalan outfited lehet. Ha egy nem túl harsány színű cipőt választasz, a hozzá felvehető ruhadarabok kombinációja szinte végtelen.

Ikonikus sportcipők

Csupán néhány olyan cipőmárka van, aminek a logója annyira beépült már a köztudatba, hogy a nevét sem kell kiejteni, mégis mindenki tudja miről van szó. Az Adidas három csíkja pont ez a kategória. Nem véletlen, hogy az Adidas cipői ennyire ismertek, hiszen igazi klasszikus daraboknak számítanak. Bár folyamatosan megújulnak és új modelleket adnak ki, de a sportcipőik között vannak igazi örök darabok, amiknek jogos helye lenne a sneaker hall of fame-ben.

Adidas Superstar sneaker

Az Adidas Superstar a márka egyik, ha nem a legismertebb fazonja. A története az 1970-es évekre vezethető vissza, amikor is első alacsony szárú kosaras sportcipőként dobták piacra. Az akkor még vászonból készült kosaras cipőkhöz képest igazi újdonság volt a cipő marhabőr felsőrésze. A Superstar sikere pedig azóta is töretlen. A jellegzetes megjelenése az orr részen lévő kagylószerű borítással abszolút kiemeli a többi sportcipő közül. És ugyan azóta több ráncfelvarráson is átment, de a mai napig megmaradt a klasszikus vonalvezetés a cikkcakkos csíkokkal az oldalán. Tökéletes választás, ha egy trendi, időtálló sportcipőt szeretnél.

Adidas Stan Smith sneaker

Az Adidas másik ikonikus zászlóshajói a Stan Smith modellek. A Stan Smith sneakerek egy igazi tenisz legendáról, a többszörös Grand Slam győztesről, Stan Smithről kapták a nevüket. Bár ma már az ő nevén ismerjük ezeket a sportcipőket, de a történelmük ennél is régebbre nyúlik vissza. A szintén teniszező, Robert Haillet 1964-es sportcipői kaptak egy kis ráncfelvarrást és ezzel egyidejűleg kapták meg az új nevet.

Fotó: ecipo.hu

Ezeknek a modelleknek az egyik legfeltűnőbb ismertetőjegyei a három csíkot idéző pontok a sportcipő oldalán. És persze a cipőnyelven lévő Sam Smith felirat és arckép.

Miért válassz egy örök kedvenc Adidas sportcipőt?

Az Adidas márka ikonikus modelljei a sportcipők történelmének vitathatatlan mérföldkövei. Ha ilyen sneakert választasz nemcsak egy kényelmes és stílusos cipő tulajdonosa leszel, hanem egy olyan cipőé is, aminek igazi története van. Több, mint egy egyszerű sportcipő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!