Megismerkedés

2023.08.14. 13:24

Parasportoló példaképével találkozott Miklósa Erika

Miklósa Erika, kiskunhalasi származású opera-énekesnő Facebook-oldalán tette közzé, hogy a napokban találkozott Czene Gábor, parasportolóval.

Baon.hu

Miklósa Erika, kiskunhalasi születésű Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas opera-énekesnő

Fotó: Pozsgai Ákos / archív-felvétel

„Példakép. Nekem, másoknak. Én még ötvenen túl is keresem, "gyűjtöm" az új példaképeimet, s Czene Gábor közéjük tartozik. Eddig csak olvastam a történetét, ma megismerkedtünk a Tisza-tó 50. születésnapja kapcsán rendezett átúszó-átevező versenyen. Ahogyan mondja: a lábát elveszítette egy motorbalesetben (18 éve), a hitét azonban nem, az megerősödött. Öt éve teljesítette az Ironman triatlon távot. A parakerékpár magyar bajnoki címével is büszkélkedhet. Válogatott paratriatlonosként világkupán is részt vett. Nem sorolom tovább... Inkább idézem őt: "Magam miatt kezdtem el sportolni, de ma már az a legfőbb célom, hogy a példámon keresztül bebizonyítsam, a legnehezebb élethelyzetből is tovább lehet lépni.”
Nem mellesleg: elképesztően jó a humora is. Köszönöm, Gábor, hogy megismerhettelek.
Az 50 éves Tisza-tó nagykövete lehetek idén. Csodás feladat. És csak annyit tennék hozzá: számomra most már példaképe is lett ennek az ünnepi eseménysorozatnak, Czene Gábor.” – írja közös fotójuknál Miklósa Erika.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!