Rövidpályás-gyorskorcsolya Eb

2021.01.23. 13:58

Liu Shaolin Sándor ötödik, Krueger John-Henry hatodik helyen zárt 1500 méteren

A szombati fináléban a két magyar versenyzőnek erős mezőnyben kellett helytállnia: két-két orosz és holland, valamint egy belga gyorskorcsolyázó volt az ellenfél.

Gdansk, 2021. január 22. Liu Shaolin Sándor a gdanski rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1000 méteres versenyének selejtezõjében 2021. január 22-én. MTI/EPA-PAP/Adam Warzawa

Forrás: MTI/EPA-PAP

Fotó: Adam Warzawa

A rajt után Liu Shaolin a második helyre sorolt be, Krueger a negyedik volt. Liu elé később bejött az orosz Szemjon Jelisztratov, majd a másik orosz és a két holland versenyző is megelőzte a magyarokat.

Liu Shaolin a táv felénél külső íven próbált meg előzni, ám az előretörés helyett a hatodik helyig esett vissza, és később csak honfitársát tudta lehagyni. A döntőt az oroszok uralták, Jelisztratov nyert Gyenyisz Ajrapetyjan előtt, míg harmadikként a sérülés után visszatért holland Sjinkie Knegt végzett.

A nők hasonló távú B döntőjében két magyar, Sziliczei-Német Rebeka és Kónya Zsófia volt érdekelt: Kónya egyből a rajt után hatalmas tempót diktálva lekörözte a mezőnyt, ezzel bebiztosítva a futamgyőzelmet, egyben az összetett kilencedik helyét. Sziliczei-Német a futamban ötödik, összességében 13. lett.

A fináléban a címvédő, tavaly Debrecenben mind a négy számban aranyérmes Suzanne Schulting volt a toronymagas favorit: a holland versenyző sokáig a második helyen haladt, majd két és fél körrel a vége előtt ritmust váltott és meggyőző fölénnyel szerezte meg 10. Eb-elsőségét. A holland mögött a német Anna Seidel lett a második, az orosz Szofija Proszvirnova pedig a harmadik.

Ötödik és hatodik hely 500 méteren is

Krueger John-Henry az ötödik, Liu Shaoang pedig a hatodik helyen végzett 500 méteren a gdanski rövidpályás-gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.

A két magyar a B-döntőben szerepelt, és jól összedolgozva végzett ott az első és második helyen. A rajt után Krueger az élre állt, mögé zárkózott az összetettben címvédő Lius Shaoang, aki végig taktikusan őrizte pozícióját. Az A fináléban az orosz Konsztantyin Ivlijev volt a leggyorsabb.

A nőknél az 1500 méteren aratott győzelme után 500-on is a holland Suzanne Schulting bizonyult a legjobbnak. Magyar versenyző nem jutott A, illetve B döntőbe.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában