Labdarúgó NB I

2020.12.20. 19:42

Az Újpest legyőzte és megelőzte a Honvédot

Az Újpest hazai pályán 2-1-re legyőzte a Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában.

A hét nyeretlen meccs után újra győztes lila-fehérek ezzel a kilencedik helyre léptek előre, míg a Honvéd ismét visszacsúszott a kieső, 11. pozícióba.

OTP Bank Liga, 16. forduló: Újpest FC-Budapest Honvéd 2-1 (0-0)

Szusza Ferenc Stadion, zárt kapus, v.: Antal

gólszerző: Beridze (64.), Perosevic (77.), illetve Balogh (67.)

sárga lap: Antonov (14.), Beridze (33.), Kutrumpisz (42.), Onovo (73.), Pauljevic (80.), Perosevic (81.), illetve Baráth (43.), Mezghrani (57.), Balogh (81.)

Újpest:

Banai – Pauljevic, Kastrati, Kutrumpisz, Antonov – Csongvai (Ristevski 86.), Onovo – Simon (Perosevic 73.), Szakály (Mitrovic 73.), Beridze (Bacsa 83.) – Tallo

Honvéd:

Tujvel – Batik, Baráth (Kocsis 90.), Lovric – Mezghrani (Traore (79.), Szendrei, Hidi, Zsótér, Tamás – Gazdag, Balogh

A mérkőzés első félórája kevés izgalmat tartogatott. Az Újpest igyekezett birtokolni a labdát, már a Honvéd térfelén letámadta riválisát, de támadójátéka veszélytelen volt, míg a vendégek egy-két alkalomtól eltekintve, nem jutottak el az újpesti 16-osig.

Harminc perc után a lila-fehérek egyre többször tudtak labdát szerezni a rivális térfelén és ezekből néhányszor nagyon közel kerültek a gólszerzéshez, de nem tudtak betalálni.

A fordulás után a Honvéd igyekezett többet birtokolni a labdát, az Újpest játéka pedig visszaesett, a játékrész közepén ennek ellenére mégis a hazaiak jutottak vezetéshez. A Honvéd nem zuhant össze, szinte azonnal egyenlített, tíz perccel később azonban az Újpest Perosevic nagyszerű villanásával ismét előnybe került, és többek között Banai kapus parádés védésének köszönhetően megőrizte kapuját az újabb góltól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában