Vizes vb

2024.02.17. 07:56

A magyar csapatkapitányt nem vigasztalja az MVP-díj

Nagyon közel állt a magyar női vízilabda-válogatott a csodához, de sajnos a döntő végjátékában egy négyperces rövidzárlat szertefoszlatta női pólósaink aranyéremről szőtt álmait a dohai világbajnokságon. Az amerikaiak 8-7-re nyertek a fináléban, és 2022 után visszaültek a világbajnoki trónra. Mihók Attila csapatát így is dicséret illeti, mivel megszerezte az olimpiai kvótát, és a női vízilabdázóink bizonyították, hogy a sportág legjobbjaival is állják a versenyt. Keszthelyi Rita lett a vb legjobb játékosa, de a csapatkapitányt nem vigasztalja az MVP-díj.

MW

A második helyen végzett magyar csapat a női vízilabdatorna eredményhirdetésén a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Sorozatban ez volt a harmadik világbajnokság, amely a két csapat egymás ellen zárt: 2022-ben a Margitszigeten a döntőben 9-7-re nyertek az amerikaiak, tavaly Fukuokában pedig az ötödik helyért rendezett összecsapáson végül ötméteresekkel diadalmaskodtak. Így tehát volt miért visszavágnunk a világ talán legjobb csapata ellen, és a magyarok nem is álltak annyira távol a végső győzelemtől.

Csoda nem lett, csak bravúr

A Mihók Attila vezette válogatott az utolsó pillanatig versenyben volt az Egyesült Államok ellen 8-7-re elvesztett világbajnoki döntőben, de sajnos a magyar csapat kulcsfontosságú pillanatokban hibázott – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. Három negyed után még 5-5 volt az állás, a hajrában sajnos volt egy négyperces rövidzárlat, ami után már nem sikerült egyenlíteni. A szövetségi kapitány érthetően feldúltan nyilatkozott a finálé után.

– Az amerikaiak nem nagyon engedték, hogy gólt lőjünk nekik, de az volt a gond, hogy az elején és a végén is volt egy-egy háromperces rövidzárlat, ami alatt sikerült három-három gólt beszedni. Az bosszant, hogy a végén ott volt az esély, hogy egyenlítsünk, de igazából meg sem próbáltuk. Legalább lőttük volt el a labdát – árulta el a magyarok edzője, aki nem leplezte csalódottságát. 

– Még a vereség hatása alatt állok. Nem is akarom és nem is tudom most még az egész világbajnokságot értékelni. Közel álltunk a csodához, s ki tudja, legközelebb mikor lesz esélyünk világbajnoki döntőt játszani. Fel kell dolgozni, hogy csoda nem lett, csak bravúr – zárta gondolatait a döntőről a magyarok kapitánya.

A magyar válogatottból került ki a torna legjobb játékosa, de hiába kapta meg Keszthelyi Rita az MVP-díjat, csapatkapitánynak érthetően nem tudott mosolyra görbülni a szája – olvasható az Origón.

Messziről indultak

Az edzőjétől eltérően a magyar válogatott legjobbja más dolgokat emelt ki az amerikaiak elleni döntő után, amik a párizsi olimpiára is előremutatóak lehetnek – írta meg a Magyar Nemzet.

Nagyon büszke vagyok a csapatra, magunkra, mert nagyon messziről indultunk. Végig fogtuk egymást kezét, a vereség után is, ez a legfontosabb, amit innen haza kell vinnünk 

– mondta ki rögtön az elején Keszthelyi Rita, aki szerint a meccs végére teljesen elfogyott az energiájuk ahhoz, hogy megfordítsák a meccset, vagy kiharcolják az egyenlítést. 

KESZTHELYI-NAGY Rita
Keszthelyi Rita, a második helyen végzett magyar válogatott csapatkapitánya a női vízilabdatorna eredményhirdetésén a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 16-án
Fotó: Kovács Tamás / Forrás: MTI

– Szívünket-lelkünket beleadtuk, ennél többet nem tudtunk volna beletenni. A szerencse lehetett volna talán velünk, de a szerencsére nem lehet blazírozni. A negyeddöntő és az elődöntő is nagyon sokat kivett belőlünk. Meg akartuk ragadni a lehetőséget, mindent megtettünk érte. Ennyire futotta. Nyolc gólt kaptunk, elől kellett volna találni még egyet, de nagyon-nagyon nehéz volt – mondta el a magyar csapatkapitány, akinek az utolsó kérdésre adott válaszánál már a könnycseppek csillogtak a szemében. 

– Ha az olimpián is döntőt játszunk, akkor talán elégedetten tudok majd visszagondolni erre a tornára – mondta ki őszintén a magyar pólós.

A magyar csapat 2001 és 2022 után története során harmadszor lett világbajnoki ezüstérmes, s korábban kétszer (1994, 2005) nyerte meg a vb-t.

Vízilabda, női világbajnokság, döntő

Egyesült Államok – Magyarország 8-7 (3-2, 2-2, 0-1, 3-2)

magyar gólszerzők: Garda 2, Keszthelyi-Nagy 2, Faragó 1, Gurisatti 1, Parkes 1

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában