NB I

2023.11.25. 17:27

Csúnya verést kapott az Újpest Mezőkövesden (videó)

A Mezőkövesd 4–0-ra nyert a vendég Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának szombat esti mérkőzésén, s ezzel elmozdult a kieső zónából. A hazaiak sorozatban harmadszor nyertek saját közönségük előtt, míg a fővárosiak egymás után negyedszer kaptak ki.

MW

Mezőkövesd Zsóry FC–Újpest FC NB I-es labdarúgó mérkőzés, 2023. november 25-én

Forrás: boon.hu

Fotó: Vajda János

A jó iramú első félidőben mindkét csapat a támadásra helyezte a hangsúlyt, de a hazaiak jóval veszélyesebben játszottak. A szerb gólfelelős, Stefan Drazic révén már bő negyedóra után "felavatták" a vendégek újonc kapusát, Molnár Zsombort, akinek a folytatásban is sok dolga akadt. Az újpesti támadásokból hiányzott az átütőerő, és védekezésben sem jeleskedtek a lila-fehérek, ezt kihasználva a félidő hajrájában Molnár Gábor jóvoltából megduplázták előnyüket a kövesdiek.

A szünetben kettőt cserélt Nebojsa Vignjevic, az újpestiek vezetőedzője, csapata pedig a korábbiaknál lendületesebben játszva beszorította ellenfelét, bár veszélyes helyzetet - két közeli szabadrúgáson kívül - továbbra sem tudott kialakítani. A másik oldalon egy kontra után Drazic kapufát rúgott, a folytatásban pedig kijött a szorításból a hazai együttes és többször is zavart okozott a vendégek kapuja előtt. A hajrában egyre több volt a hiba mindkét oldalon, s bár az Újpest a lefújásig küzdött a szépítő gólért, a Mezőkövesd eredményesen őrizte előnyét, amihez a 89., majd a 93. percben még két gólt sikerült hozzátennie. Az utolsó találat előtt négy hazai játékos passzolgatott az újpesti kapu előterében, végül a második gólját szerző Drazic juttatta a hálóba a labdát.

OTP Bank Liga, 14. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Újpest FC 4–0 (2–0)

Mezőkövesd, Városi Stadion, v: Derdák
gól: Drazic (16., 93.), Molnár G. (39.), Cseke (89.)

Mezőkövesd: Piscitelli - Kállai, Pillár, Beriasvili, Vajda - Cseke, Gomis - Molnár G., Cseri (Filip, 72.), Da. Babunski - Drazic

Újpest FC: Molnár Zs. - Pauljevic (Kastrati, 82.), Andzulasz, Kosanovic - Simon K. (Kis T., a szünetben), Onovo, Tajti (Mörschel, 82.), Tamás K. - Varga Gy. (Jürgens, 62.), Csoboth - Ambrose (Sasere, a szünetben)

Hátrányból fordítva nyert idegenben a Debrecen (videó)

A vendég Debrecen hátrányból fordítva 2–1-re nyert a Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának szombati játéknapján. A múlt hétfőn kinevezett Márton Gábor így vereséggel tért vissza a kék-fehérekhez, akiknél 2020-ban már volt vezetőedző.

A Debrecen többet birtokolta a labdát, de mezőnyfölénye meddőnek bizonyult, helyzetek ugyanis nem alakultak ki. Az első kaput eltaláló lövésre több mint húsz percet kellett várni. A Zalaegerszeg az edzőváltás után elsősorban a stabilitásra és a biztonságra helyezte a hangsúlyt, gyors ellentámadásokkal próbálkozott, de ezek többsége nem jutott el a vendégek kapujáig. A szórványos hazai akciók egyikéből aztán Croizet betalált, így kissé váratlanul a kék-fehérek vonulhattak előnnyel a szünetre.

A játék képe a térfélcserét követően sem változott: ugyan irányított a Debrecen, de helyzetei továbbra sem voltak a szervezetten futballozó ZTE ellen. A hazaiak védelmét aztán egyéni akció törte fel, Dzsudzsák szlalomozott át a védők között, majd közelről kilőtte a bal alsó sarkot. Bő tíz perccel később Oliveira beadása után a menteni igyekvő Várkonyi a saját kapujába lőtt. Innentől a zalaiak ugyan próbálták felpörgetni a játékot, de amíg a Debrecennek kétszer is sikerült a meddő mezőnyfölényből betalálnia, addig a kék-fehéreknek nem, mert lövéseik rendre elkerülték a kaput.

Labdarúgás: NB I., 14. forduló

ZTE FC - Debreceni VSC 1–2 (1–0)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 1914 néző. Jv.: Andó Szabó S. (Huszár, Aradi)

Gól: Croizet (38.), Dzsudzsák (56.), Várkonyi (68. - öngól)

ZTE FC: Dombó - Lesjak (Huszti, 79.), Várkonyi, Evangelou, Csóka - Sankovic (Szalay, 88.), Bedi - Sajbán (Meshack, 79.), Németh D. (Mim, 70.), Croizet - Mance (Spoljaric, 80.). Vezetőedző: Márton Gábor.

DVSC: Megyeri - Kusnyír, Dreskovic, Lagator, Ferenczi (Mojzis, 84.) - Manrique - Vajda (Joao Oliveira, 46.), Dzsudzsák (Romanchuk, 84.), Loncar, Domingues (Szécsi, 74.) - Bárány (Tuboly, 90.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

A sereghajtó Kisvárda hármat rúgott az MTK-nak (videó)

A Kisvárda 3-1-re legyőzte a vendég MTK Budapest együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának szombati játéknapján.

A várdaiak ezzel a sikerrel nem mozdultak el a tabella utolsó helyéről, de sorozatban három vereséget követően tudtak újfent diadalmaskodni. Az MTK ugyanakkor vendégként már egymás után negyedik bajnokiján maradt nyeretlen.

Az első félidőben a fővárosiak játszottak fölényben, legalábbis a támadásokat illetően. A hazaiak ugyanakkor úgy vezettek 1-0-ra a szünetben, hogy a hivatalos statisztikai adatok szerint nem is volt kaput eltaláló lövésük. Ennek oka az volt, hogy egy bedobást követően a vendégvédelem nem tudott felszabadítani, a kisvárdaiak balul sikerült kapura lövésébe pedig Végh Bence ért bele olyan szerencsétlenül, hogy megmozdulásának öngól lett a vége. Az MTK így hiába futballozott jobban, mint a rivális, mégis hátrányban volt.

Fordulás után viszonylag hamar tizenegyeshez jutott a Kisvárda Kádár Tamás kezezését követően, igaz, az esetet hosszas videóbírós ellenőrzésnek vetették alá. Végül a hazaiak részéről Cipetic állhatott a labda mögé és nem hibázott, így valamivel több mint fél órával a lefújás előtt már kétgólos volt a hazaiak előnye. Az MTK-nak egyre inkább sürgőssé vált a gólhelyzetek kialakítása, aztán a hat perccel korábban csereként beálló Stieber Zoltán szépített egy remek szabadrúgásgóllal. A hajrában a fővárosiak igyekeztek nagy nyomás alá helyezni a kisvárdai kaput, de egy ellentámadás végén ismét a hazai együttes volt eredményes, s így otthon tartotta a három pontot.

Labdarúgás: NB I., 14. forduló
Kisvárda Master Good–MTK Budapest 3–1 (1–0)
Várkerti Stadion, v.: Erdős (Albert, Csatári)

Gól: Széles (21.), Cipetic (56.), Czékus (90+5.), illetve Stieber (69.).

Kisvárda: Kovács Marcell – Stefan (Navrátil, 70.), Jovicic, Széles, Alic (Lippai, 90+3. perc) – Cipetic, Melnyk, Ötvös – Balogh (Camaj, 70.), Nikolov (Makowski, 70.), Ilievszki (Czékus, 82.). Vezetőedző: Feczkó Tamás.
MTK: Demjén – Hej, Kádár, Kocsis (Zuigeber, 85.) – Kovács Mátyás (Kosznovszky, a szünetben), Kata (Horváth, 76.), Végh, Thiam (Stieber, 63.), Antonov – Bognár, Molnár (Richlord, a szünetben). Vezetőedző: Horváth Dávid.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában