Túl hosszú a pihenő

2023.10.23. 22:16

Hosszú Katinka kiállt Milák Kristóf mellett, sarkos véleményt fogalmazott meg

A budapesti világkupa utolsó napján Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke nyilvánosan bírálta a versenytől távol maradó Milák Kristóf hozzáállását. Most Hosszú Katinka kelt a pillangókirály védelmére.

MW

Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás előfutamában a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Az olimpiai bajnok gyakorlatilag az áprilisi országos bajnokság óta felhagyott a versenyzéssel, kiégésre hivatkozva hosszú nyári pihenőre vonult, kihagyta az év fő versenyét, a fukuokai világbajnokságot. A megállapodás szerint szeptembertől újra edzésbe kellett állnia, el is kezdte a felkészülést edzője, Virth Balázs irányításával, de másfél hónap alatt még igazán terhelhető állapotba sem került, emiatt nem indult a világkupán sem. 

MILÁK Kristóf
A későbbi győztes Milák Kristóf a 200 méteres férfi pillangóúszás döntőjében a 125. úszó országos bajnokságon Kaposváron 2023. április 20-án
Fotó: Derencsényi István / Forrás: MTI

Az elmúlt napokban Virth és a szövetségi kapitány, Sós Csaba is több helyen kritikusan nyilatkozott róla, és vasárnap Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke is hosszasan beszélt Milák kifogásolható hozzáállásáról, és többek közt a következőket mondta: 

Itt vagyunk egy olimpia előtt nyolc hónappal, amikor dolgozni kellene, és csak azt hallom, hogy keresi az utat, nem jár edzésre, azt sem tudjuk, hol van, ami mély szomorúsággal tölti el a szívemet. A magyar nemzet és a sportrajongók éhezik azt a sikert, amit Tokióban már elért egyszer, és ő tartozik Magyarországnak, de legfőképp saját magának annyival, hogy elvégzi ezt a munkát.

Az Úszószövetség elnöke utóbbi mondata verhette ki a biztosítékot Hosszú Katinka szemében, aki az Instagram- és Facebook-oldalain a következő szöveget tette közzé a történetei között:

„Úgy gondolom, hogy Kristóf nem tartozik Magyarországnak, a sportvezetés pedig hálás lehet az eddig elért eredményeiért! Felháborító és primitív a kijelentés, hogy egy olimpiai bajnok, világcsúcstartó még tartozna az országnak…”

Hosszú Katinka bejegyzése
Forrás: Instagram

A Magyar Nemzet teljes cikket ITT olvasható el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában