Nb1

2023.09.24. 20:16

Egygólos FTC-győzelem a Kisvárda ellen, Fehérváron szerzett pontot a Zalaegerszeg

A Fehérvár FC több mint fél órát emberhátrányban játszva - az utolsó pillanatban egyenlítve - 3-3-as döntetlent ért el a vendég Zalaegerszeggel szemben vasárnap. A Ferencváros 1-0-ra nyert otthon a Kisvárda ellen a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójában.

MW

Lisztes Krisztián volt a nyerőember a Kisvárda ellen (illusztráció)

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A múlt hétvégi kupakiesés és Juhász Roland sportigazgató távozása után a Fehérvár kezdte élénkebben a találkozót, mezőnyfölénye ellenére azonban a meccs előtt a tabella utolsó helyén álló vendégek voltak kapura veszélyesebbek, köszönhetően gyors és pontos ellentámadásaiknak. 

Az első félidő közepétől fokozta a nyomást a hazai együttes és az erőfeszítéseit siker koronázta: 

baloldali sarokrúgást követően a francia Mamoudou Karamoko közelről volt eredményes, a légiós első gólját szerezte az NB I-ben.

Hátrányba kerülve feljebb kapcsolt a ZTE, és csak Tóth Balázs bravúros védése akadályozta meg az egyenlítésben.

A fordulást követően azonban már ő is tehetetlen volt, amikor egy pontos centerezés után Yohan Croizet a kapuba lőtt.

A hazaiak Fiola Attila kiállítása miatt megfogyatkoztak, ennek ellenére újra megszerezték a vezetést. Az emberelőnyben játszó ZTE nem esett kétségbe és Sztefanosz Evangelu első NB I-es góljával, majd Josip Spoljaric büntetőjével – ami Mance sikertelen, de a 16-oson belülre belépő játékosok miatt megismételtetett 11-es volt – fordított. 

Elkeseredetten ment előre az egy pontért a Vidi, és a lefújás előtti pillanatokban a kapus Senkó Zsombor bizonytalankodása után Szabó Levente fejesével egyenlített. 

OTP Bank Liga, 7. forduló: Fehérvár FC - Zalaegerszegi TE TC 3-3 (1-0) 
Sóstói Stadion, 2656 néző, v.: Vad II
Gólszerző: Karamoko (34.), Kalmár (64.), Szabó L. (90+9.), illetve Croizet (47.), Evangelu (72.), Spoljaric (81. - 11-esből)
Sárga lap: Fiola (43., 61.), Csongvai (61.), Kalmár (81.), Szabó L. (90+8.), illetve Medgyes (20.), Todoroski (90.)
Kiállítva: Fiola (61.)
Fehérvár: Tóth B. - Bese (Kastrati, 83.), Csongvai (Szabó L., 83.), Serafimov, Fiola, Gergényi - Katona (Christensen, 75.) , Flores (Schön, 83.), Kalmár - Karamoko (Spandler, 66.), Kodro
ZTE: Senkó - Várkonyi (Todoroski, 68.), Csóka D., Evangelu, Medgyes - Szendrei N., Szankovics, Mim (Spoljaric, 80.), Bedi (Meshack, 68.) - Croizet (Kovács B., 85.), Mance

Nyert a Ferencváros a Kisvárda ellen

A Konferencia-liga csoportkörét csütörtökön hazai győzelemmel kezdő, bajnoki címvédő csapat, amely nemzetközi szereplése miatt még csak az ötödik mérkőzését játszotta, a forduló előtti hatodik helyről a harmadikra lépett előre. Ezen a találkozón mutatkozott be a bajnokságban a két új vezetőedző, az FTC-t szeptember 4-től irányító Dejan Stankovic és a Kisvárda élére egy nappal korábban kinevezett Mátyus János.
A Kisvárda a pályája használhatatlansága miatt a hetedik mérkőzését játszotta idegenben. Nagy fölényben futballozott az FTC az első félidőben, volt olyan időszak, amikor a Kisvárda a saját térfelének közepéig sem tudott kijönni a szorításból. 

Több helyzet alakult ki a vendégkapu előtt, gólszerzési kísérletekben messze felülmúlta ellenfelét a hazai együttes, amely a 44. percben szerezte meg a vezetést: jobbról érkező szögletnél Lisztes érkezett határozottan a rövid oldalra és felugorva, hat méterről fejelt a kapuba. 

A Kisvárdának is akadt ígéretes akciója, de a hazai csapat lényegesen többet tett a gólért, így megérdemelten vonulhatott előnnyel az öltözőbe.
Hármat cserélt a második félidőre Mátyus János, ezzel igyekezett nagyobb ellenállásra, határozottabb játékra ösztökélni csapatát. 

A Kisvárda a második félidőben már többször jutott el a hazai kapuig, a 77. percben Dibusznak nagy bravúrra volt szüksége ahhoz, hogy az eredmény ne változzon.

 A Ferencváros ebben a szakaszban is lényegesen jobb volt ellenfelénél, ám mivel nem tudta növelni előnyét, nem nyugodhatott meg. Végül így is megszerezte a három pontot.

OTP Bank Liga, 7. forduló:
Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good 1-0 (1-0)
Groupama Aréna, 8127 néző, v.: Bogár
Gólszerző: Lisztes (44.)
Sárga lap: Sigér (69.), Botka (86.), illetve Cipetic (56.), Ilievski (77.), Melnyik (83.), Lippai (84.), Kovacic (91.)

FTC: Dibusz - Makreckis, Wingo, Abena (Civic, 80.), Ramírez - Sigér, Zachariassen, Abu Fani (Ben Romdhane, 59.) - Lisztes (Botka, 59.), Varga B. (Pesic, 64.), Marquinhos

Kisvárda: Petkovic - Stefan (Navratil, a szünetben), Kovacic, Jovic, Lippai, Körmendi (Vida, a szünetben) - Melnyik, Cipetic, Makowski (Camaj, a szünetben) - Czékus (Ilievski, 64.), Mesanovic (Balogh, 77.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában