tokió 2020

2021.05.24. 20:39

Harminc-harmincöt fős úszóválogatottal számol a szövetségi kapitány az olimpián

Olimpiai szinteket még három versenyen van lehetőségük úszni a sportolóknak.

Budapest, 2019. július 30. Sós Csaba szövetségi kapitánya a dél-koreai 18. vizes világbajnokságon résztvevõ, aranyérmet nyert úszók köszöntésén a Duna Arénában 2019. július 30-án. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A márciusi országos bajnokságot követően Sós Csaba szövetségi kapitány férfi 200 méter gyorson, illetve 200 méter vegyesen nem osztotta ki az olimpiai védettséget, a vasárnap befejeződött kontinensviadalon azonban eldőlt, hogy Kozma Dominik és Cseh László is indulhat az olimpián, utóbbi egyelőre viszont még nem döntött arról, nekivág-e ötödik ötkarikás szereplésének.

Olimpiai szinteket még három versenyen van lehetőségük úszni a sportolóknak, a mostani és a jövő héten Franciaországban a Mare Nostrum sorozat két állomásán, illetve a Budapest Openen, amelyet június 16. és 19. között rendeznek meg. A kapitány ezt követően jelöli ki az olimpiai csapatot, amelynek nagy része már a márciusi országos bajnokságot követően már biztossá vált.

Sós Csaba megjegyezte, nincs könnyű helyzetben, ugyanis azoknak az úszóknak, akiknek csak B szintje van, de A szintes híján indulhatnának az olimpián, korántsem biztos a tokiói részvétele, ugyanis a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség csak június 30-án hozza nyilvánosságra, hogy az ilyen időkkel rendelkező sportolók közül kik és milyen számokban lehetnek ott a japán fővárosban.

Borítókép: Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában