Április 15.

2023.04.13. 06:00

Kiderült: a Bagossy Brothers lesz a Színházi Olimpia megnyitójának meglepetésvendége

A Színházi Olimpia hivatalos megnyitó ünnepsége április 15-én 14 órától egészen az esti órákig tart majd, a szervezők több helyszínen, számos érdekes és tartalmas programmal várják majd az érdeklődőket. Most pedig az is kiderült, hogy az eddig csak meglepetésprodukcióként emlegetett esti koncert fellépője a Kárpát-medence-szerte egyik legnépszerűbb magyar zenekar, a Bagossy Brothers Company.

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

Fotó: Kiss Annamarie

Az erdélyi együttes koncertjét az április 15-i nyitónap estéjén rendezik majd, 19 órától az ünnepélyes megnyitón beszédet mond Theodórosz Terzopulosz, a Színházi Olimpia nemzetközi bizottságának alapító elnöke és Vidnyánszky Attila, az idei olimpia művészeti vezetője és a Nemzeti Színház vezérigazgatója.

Közreműködik Tóth Auguszta, Katona Kinga, Herczegh Péter, Berettyán Sándor, Battai Lili Lujza, Mikita Dorka Júlia, Wettstein Márk, Herczegh Péter, Szarka Tamás és zenekara, Zsuráfszky Zoltán vezetésével a Magyar Nemzeti Táncegyüttes.

Az estét a Bagossy Brothers Company fellépése és egy további meglepetésprodukció után a Hiperkarma koncertje zárja

 – írja a Magyar Nemzet

A Bagossy Brothers Company tagjai: Kozma Zsombor, Tatár Attila, Bagossy Norbert, Bagossy László és Bartis Szilárd
Forrás: Facebook/Bagossy Brothers Company

Április 15-én azonban számos egyéb programon is részt vehetnek az érdeklődők, a 10. Színházi Olimpia a nyitóünnepsége 14 órakor hivatalos zászlófelvonással kezdődik a Nemzeti Színháznál, ahol Vidnyánszky Attila, a rendezvénysorozat művészeti vezetője és a Nemzeti Színház vezérigazgatója mond beszédet, majd a Pénzügyőr Zenekar, Berecz András, a kaposvári Rippl-Rónai Művészeti Intézet hallgatói, a Martonvásári Szent László Huszár Egyesület és a Fehérvári Huszárok közreműködésével elkezdődnek a kulturális programok.

 

A zászlófelvonás után közvetlenül a Nemzeti Színház előtt felállított színpadon fellép az SZFE zenekara, Dánielfy és Földes László Hobo.

 

A koncertek szünetében számos egyéb produkció is látható lesz, így például a Cia La Tal spanyol utcaszínházi társulat Varázsdoboz című előadása, Toti Toronell Micro-Shakespeare című interaktív színházi játéka, a francia Cie Systeme Paprika kerekeken guruló járgánya. Majd 18:30-tól a Somlay Artúr sétányon elindul a Nemzeti Színház felé a 10. Színházi Olimpia központi jelképének választott bárka, azaz a 25 méter hosszú bárkainstalláció, fedélzetén a fesztivál három hónapos, országos programsorozatának társszervező színházainak és fesztiváljainak képviselőivel. A bárkán a meghívott külföldi utcaszínházi produkciók mellett ott lesznek a hazai utcaszínházi társulatok, a Bab Társulat, a Langaléta Garabonciások, a Karzat Színház képviselői, Mizsei Zoltán és zenés társai, valamint a Zeneakadémia Népzene Tanszékének hallgatói.

Az estét a Bagossy, a Hiperkarma és egy további meglepetésvendég fellépése zárja majd. 

A 10. Színházi Olimpia programjai között ide kattintva válogathat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában