Járvány

2020.05.16. 16:16

Munka nélkül maradt zenészeken segít a Filharmónia Magyarország

Május 18-ig várják a pályázatokat.

Pályázatot írt ki a Filharmónia Magyarország (Filharmónia) a koronavírus járvány miatt fellépések nélkül maradt, nehéz anyagi helyzetbe került klasszikus zenei előadók számára – közölte az intézmény.

A szervezet közleményében azt írta, a járvány miatt elrendelt korlátozások következtében elmaradó rendezvények, koncertek miatt súlyos anyagi nehézséget szenvedtek el a munka nélkül maradt művészek.

Felidézték: az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága „Köszönjük, Magyarország!” néven, szakmai szervezetein keresztül indít programot a független előadóművészek támogatására.

A Filharmónia pályázata arra ad lehetőséget, hogy a művészek a korlátozások feloldása után is aktív szereplői maradhassanak a magyar kulturális életnek és az általuk nyújtott programokkal az újrainduló kulturális élet országosan gyarapodhasson.

A részletek az intézmény honlapján, a www.filharmonia.hu internetes oldalon olvashatók; a pályázatokat május 18-ig lehet benyújtani, azok értékelését pedig szakmai kuratórium végzi el május 25-ig.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik