Járvány

2020.05.29. 13:52

2400 üres szék előtt adott koncertet Renaud Capucon Párizsban

A hegedűművész és vonószenekarának koncertjét a közönség az interneten élőben követhette.

A picture taken on March 4, 2020, in Lausanne show the French classical violinist Renaud Capucon (C) performing pieces by Beethoven, Schubert and Mozart with Lausanne Chamber Orchestra during a concert behind closed door due to the the novel coronavirus, COVID-19. - Both March 4 and March 5, public performances were cancelled due to the coronavirus but capted and broadcasted by Swiss public radio and television RTS. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Fabrice Coffrini

„Mindannyian boldogok vagyunk, hogy újra zenélhetünk a hosszú bezárás után. Ez egy igazi újjászületés” – mondta a francia hegedűművész, aki 23 fős vonószenekarával Richard Strauss Metamorphosen című szerzeményét adta elő a Philharmonie de Paris koncerttermében.

A 2400 fő befogadására alkalmas előadóteremben a zenekar tagjain kívül mindössze a személyzet egy-két tagja tartózkodott csütörtök este, orvosi maszkot viselve.

A művészeknek nem kellett eltakarniuk az arcukat, ugyanakkor a színpadon is tartaniuk kellett egymástól a legkevesebb egyméteres távolságot. A közönség a koncerthelyszín honlapján tudta élőben nézni az előadást.

Capucon megjegyezte, hogy a Strauss-szerzemény korábbi előadásainál mindig az volt az érzése, hogy a mű hangulatához az illene, ha a közönség nem tapsolna a végén.

A járványügyi előírások miatt most sikerült megtapasztalnia ezt az élményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában