színpadon

2018.07.22. 13:59

Koncz Gábor: addig élek, amíg játszhatok

Addig élek, amíg dolgozhatok, színpadon lehetek és játszhatok – hangsúlyozta a nyolcvanéves Koncz Gábor színész, rendező az M5 kulturális csatorna vasárnapi adásában.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész nemrég ünnepelte nyolcvanadik születésnapját. Ebből az alkalomból szülőfalujában, Mezőkeresztesen a művészt ábrázoló, nagyméretű szobrot avattak. A szoborállítással kapcsolatban Koncz Gábor az M5 adásában hangoztatta: nincs nagyobb boldogság annál, mint amikor az ember láthatja azt az elismerést, amelyért egy életen keresztül dolgozott.

Pályafutást felidézve elmondta, hogy

olyan nagy formátumú hősöket alakított mint Bánk Bán, Rákóczi vagy IV. Béla, közel 500 szerepet, 300 filmszerepet játszott.

Elmondta, hogy gyerekkora és szülőfaluja, a gyökerei meghatározóak voltak a számára. „A 18 éves korom előtti időszakra építettem ezt a kicsi várat, ami most körülöttem van. Mezőkeresztesen a községháza előtt tizenkét éves koromban rövidnadrágban szavaltam a Nemzeti dalt. Aztán nyolc évvel később, miután lediplomáztam, 20 évig én mondtam a múzeum lépcsőjén a Talpra magyart” – idézte fel a művész.

A színész szerint az életben mindig szüksége van egy belső energiára, ami hatja és viszi előre.

Koncz Gábor jelenleg az Új Színház tagjaként Wass Albert A funtineli boszorkány című művéből készült darab főszerepét játssza. Régóta műsoron van Gyorsvonat című önálló előadása is, amelyben kedvenc magyar költőitől, íróitól válogat verseket, novellákat és részleteket életszemlélete bemutatására.

Borítókép: MTVA Fotó/ Zih Zsolt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában