Talpra, magyar!

2018.03.15. 12:00

Új köntösbe bújtatják a Nemzeti dalt

A Talpra, magyar! című rockmusical csütörtök esti ősbemutatóján újragondolt változatban hangzik el a Nemzeti dal - mondta el Mátyássy Szabolcs zeneszerző.

Budapest, 2018. február 21. Mátyássy Szabolcs zeneszerzõ (b), mellette Topolcsányi Laura író és Szurdi Miklós rendezõ a Talpra, magyar! rockmusical sajtótájékoztatóján a Magyar Nemzeti Múzeumban 2018. február 21-én. A rockmusical új megvilágításból tárja fel a 1948-49-es forradalom és szabadságharc eseményeit. A musicalt Szurdi Miklós és Topolcsányi Laura írta, rendezõje Szurdi Miklós, zeneszerzõje Mátyássy Szabolcs, õsbemutatója március 15-én lesz a Papp László Budapest Sportarénában. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Balogh Zoltán

A musicalt az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából mutatják be a Papp László Budapest Sportarénában.

A Nemzeti dal újragondolt változata a musicalirodalom hagyományát követi, és illeszkedik a darab egészébe, így „pörgősebb és pozitívabb”, mint a szerzemény közismert változata – mondta az M1 csatorna műsorában a zeneszerző.

A darab szerzői, Szurdi Miklós és Topolcsányi Laura új szemszögből próbálták megközelíteni a témát, és a darabban is megmutatják, hogy a forradalom sokkal árnyaltabb és mélyebb történelmi esemény, mint ahogy azt az emberek gondolják – tette hozzá Mátyássy Szabolcs.

Borítókép: Mátyássy Szabolcs zeneszerző (b), mellette Topolcsányi Laura író és Szurdi Miklós rendező a Talpra, magyar! rockmusical sajtótájékoztatóján a Magyar Nemzeti Múzeumban 2018. február 21-én.

MTI Fotó / Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában