Krimi

2024.05.27. 15:38

Döbbenetes trükkel fosztogatták egy magyar templom perselyeit

Rendszeresen visszajárva, ragasztószalag segítségével lopta ki a pénzt egy templom perselyeiből két férfi.

MW

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A 44 éves szombathelyi férfi és 54 éves kőszegi társa tavaly áprilisában szabadult vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt kiszabott szabadságvesztéséből. Állandó munkahelyük, rendszeres jövedelmük és lakóhelyük sem volt, hajléktalanként éltek, vagy az ismerőseiknél húzták meg magukat – írja a Zala Vármegyei Főügyészség tájékoztatása alapján az MTI.

Az elsőrendű vádlott júliusban elhatározta, hogy a szentgyörgyvölgyi református templom perselyeiben elhelyezett pénzadományok ellopásával fogja biztosítani a megélhetését. A tervébe bevonta társát, aki ezek után gépkocsival többször is a templomhoz szállította őt, illetve figyelt, amíg a fiatalabb férfi kifosztotta a perselyeket.

Három héten belül ötször mentek el Szentgyörgyvölgyre, ahol az idősebb férfi a templomban elfordította helyükről a beltéri biztonsági kamerákat, illetve figyelt, miközben társa a templom első és hátsó ajtajára felszerelt perselyeket ürítette ki. 

A fiatalabb férfi összesen 400 ezer forintot zsákmányolt úgy, hogy a perselyek száján kétoldalú ragasztószalagcsíkot engedett le, majd az arra ráragadt pénzt kiemelte.

A Lenti Járási Ügyészség a többszörös visszaesőnek számító férfiak ellen lopás bűntette miatt emelt vádat, és fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában