Krimi

2024.01.13. 08:05

Felháborító: kifosztották a halálba kergetett sümegi Pistike sírját

Pistike nagymamája nem tud napirendre térni az eset felett.

A kamaszt hatalmas tömeg kísérte utolsó útjára

Forrás: Bors

Egy egész országot megrázta és felbolygatta az a tragédia, ami novemberben történt Sümegen: egy súlya miatt csúfolt 16 éves fiú, G. Pistike ugyanis egy nap nem bírta tovább a zaklatást, és egy közelgő vonat elé vetette magát.

Ismeretes: 

a kamaszt pár fiú pécézte ki magának, akik folyamatosan piszkálták, egyes esetekben pedig még tettlegességig is fajult a dolog: megesett, hogy menet közben kigáncsolták, majd kinevették. 

Pistike ezután inkább a halált választotta, tette pedig alapjaiban rázta meg nemcsak a családot, a barátokat és ismerősöket, de az egész országot.

November 24-én tartott temetésén is rengetegen voltak: a kamasz hamvait tartalmazó urnát többszáz fős gyászoló tömeg előtt helyezték örök nyugalomra szeretett nagypapája mellé. 

Sírján valósággal halmokban álltak a hófehér virágok és koszorúk, melyeket két hatalmas kocsi szállított a helyszínre a búcsúzó tömeg között. 

Azonban nem csak a temetés napján, hanem azután is rengetegen helyeztek el apróbb ajándékokat és emléktárgyakat Pistike sírján: egymás mellett sorakoztak a virágok és az apróbb ajándékok, míg karácsonykor többen ünnepi emléktárgyakat is tettek az emlékhelyre. 

Viszont úgy tűnik, egyeseknek semmi sem szent: a Bors információi szerint ugyanis

 valaki - vagy valakik - gyomorforgató módon szinte mindent elloptak Pistike sírjáról nemrég.

Az esetet a gyászoló és összeroppant család vette észre, akik teljesen sokkot kaptak, mikor meglátták a fiú kifosztott emlékhelyét. A történteken a helyiek is teljesen felháborodtak, akik el sem tudják képzelni, ki lehetett olyan kegyetlen, hogy erre vetemedjen:

- Hogy valaki ilyet tegyen, az mindennek a legalja, ahhoz már akkor pofa kell, amiről azt hittem, hogy embernek nincs olyan. Ki az, aki egyáltalán lop egy sírról? És főleg ki az, aki Pistike sírjáról lop? Bele sem merek gondolni, mit érezhetett szegény család, amikor meglátták. Nagyon remélem, hogy valahogy megbűnhődik azért, amit tett

- ingatta a fejét a család egyik ismerőse - írja a Bors.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában