Krimi

2023.11.10. 04:55

Kiderült, mi okozta az üdítős mérgezéseket

Nyilvánosságra hozták az igazságügyi vizsgálatokat végző laboratórium jelentését.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Tarasyuk Igor

Lúgos hatású tisztító- vagy zsírtalanítószer volt abban az ízesített ásványvízben, amelynek elfogyasztása után egy férfi Horvátországban kórházba került súlyos szájüreg- és gégesérülésekkel 

– derült ki az igazságügyi vizsgálatokat végző laboratórium jelentéséből.

Horvátországban az elmúlt néhány napban 45 személy jelentkezett valamelyik kórház sürgősségi osztályán szájüregi sérülésekkel, azt állítva, hogy a Coca-Cola horvátországi forgalmazójának egyik szénsavas üdítőjét fogyasztották előtte.

További 20 eredeti csomagolásban átvett, ugyanazt az italt tartalmazó üvegpalackban a szokásos pH-értékű folyadékot találták – közölte a fiumei rendőrkapitányság, amely a nyomozást vezette.

A Coca-Cola Horvátország szerdán két termékét is visszavonta a kereskedelmi forgalomból. Sajtóközleményükben azt írták: szóbeli hatósági határozat miatt döntöttek így, bár megjegyezték, hogy belső vizsgálatuk sem a gyártásban, sem a termékekben nem mutatott ki szabálytalanságot. „Továbbra is együttműködünk az illetékes hatóságokkal, és konkrét lépéseket teszünk fogyasztóink védelme érdekében” – tették hozzá.

Az eset miatt az országban több üzletlánc is úgy döntött, hogy elővigyázatosságból a Coca-Cola minden alkoholmentes italát leszedi a polcokról, és hasonlóan járt el a legtöbb vendéglátóipari cég is.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában