Krimi

2023.11.27. 10:02

Halálos balesetet okozott egy cukorbeteg nő, aki rosszul lett a volán mögött: vádat emeltek ellene

Vádat emeltek egy nagykanizsai nő ellen, aki a cukorbetegségének ismert tünetei ellenére autóba ült, de rosszulléte miatt halálos balesetet okozott – tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

MW

Fotó: Pixabay

Jánky Judit felidézte, hogy a 48 éves nagykanizsai nő vércukorszintjének szabályozása miatt 2006 óta szorult inzulinos kezelésre.

Amikor tavaly május 20-án nappali műszakban dolgozott, egész nap ügyelt a speciális étkezési szabályokra és a szükséges inzulinadag beadására. Este a munkahelyéről azonban úgy indult el autójával a lakására, hogy már egyértelműen érezte vércukorszintjének csökkenését, ennek ellenére nem fogyasztott ételt, csak a lakására érve akart vacsorázni és beadni magának az esti inzulinadagot.

Az autóját vezető asszony vércukorszintje azonban néhány percen belül annyira lecsökkent, hogy tudatzavart eredményező hipoglikémiás rosszullét alakult ki nála, így nem tudta a forgalmi viszonyokat megfelelően kezelni. 

Emiatt először nekiütközött egy előtte haladó segédmotor-kerékpáros férfi járművének, majd egy parkoló személygépkocsinak, több száz méterrel távolabb pedig egy útkereszteződésben nem adott elsőbbséget, és végül egy szemben lévő épület kerítésének ütközve állt meg.

A baleset következtében a 60 éves motorkerékpáros a kórházba szállítása után meghalt. A nő nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a nő ellen.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában