Krimi

2023.10.21. 05:50

Könnyelműsége miatt egyszerűen szabadították meg 19 millió forintjától a férfit

Az elkövetőnek nem volt nehéz dolga, mert barátja a telefonra beállított netbank belépési kódjának is a készülék feloldókódját adta meg.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Antonio Guillem

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett, valamint lopás vétség miatt indult nyomozás egy férfi ellen, aki a gyanú szerint tavaly augusztusban barátja mobiltelefonjáról utalt át magának 19 millió forintot. A BRFK közlése szerint B. Lóránd két nő társaságában italozott ismerőse újbudai lakásán, amikor elkérte annak mobiltelefonját, hogy zenét tudjanak hallgatni róla.

A férfi azonban a készüléket átvitte a másik szobába, ahol három részletben 19 millió forintot utalt a tulajdonos számlájáról a magáéra. Nem volt nehéz dolga, mert a telefonra beállított netbank belépési kódja megegyezett a készülék feloldókódjával.

B. Lóránd ellen körözést adtak ki, majd a XI. kerületi rendőrök a feltételezett elkövető számlájáról több mint 18 millió forintot tudtak lefoglalni, amit azóta visszaadtak a sértettnek. A bűncselekményekkel gyanúsítható férfit végül csak idén márciusban sikerült elfogni, amikor egy másik ügyből kifolyólag besétált az V. kerületi kapitányságra. A férfi a bűncselekmények elkövetését beismerte, azonban érdemi vallomást nem tett, az ügyet átadták a vádhatóságnak.

A rendőrség kiemelte, hogy az ilyen és ehhez hasonló bűncselekmények elkerülése érdekében érdemes a KiberPajzs oldalán tájékozódni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában