Két család ment tönkre...

2022.07.26. 08:32

Mi történhetett? Eltűnt VV Fanni gyilkosának nagymamája

Megdöbbentette a dunaújvárosi szomszédokat a VV Fanni meggyilkolásáért első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt B. László súlyos büntetése. A férfi az utóbbi években a nagymamájánál lakott, ő azonban most elbújt a világ elől.

B. László nem számított rá, hogy a bíróság bűnösnek mondja ki, és első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítéli azzal a kitétellel, hogy legkorábban 25 év letöltése után bocsátható feltételesen szabadlábra - írja a Bors.

Öt hosszú év az igazságig

A döntés szerint ő oltotta ki VV Fanni életét még 2017-ben. A lányát gyászoló édesanyjának tehát öt évet kellett várnia arra, hogy a bíróság igazságot szolgáltasson. A vádlott mindvégig tagadta a bűnösségét, és közvetlen környezete is hitt az ártatlanságában. Az ítélethirdetésig házi őrizetben volt, mégpedig a nagymamájával lakott együtt.
A Bors most felkereste az egykori baloldali politikus otthonát. Szerettünk volna beszélni B. nagymamájával, ám csengetésünkre nem nyitott ajtót.
A társasház egy lakója megkérdezte, mi járatban vagyunk az épületben, és mikor felfedtük kilétünket, mesélni kezdett.

Udvarias, szelíd gyerek

- Laci jó gyerek volt, sokszor láttuk a házban még gyerekkorában.
Főleg a nagypapája szívesen beszélt róla nekünk, hogy az unokája mennyire jól tanul, és nagyon szeret sportolni.
Lacika néha együtt játszott az én gyerekeimmel a ház mögötti parkban – mondta a szomszéd, és hozzátette: B. családja egyáltalán nem olyan közeg, ahol gyilkosokat nevelnek.

Amikor meghallottuk, hogy Lacit mivel vádolják, egyszerűen nem hittünk a fülünknek. Nem fér a róla kialakított képbe, hogy az az udvarias, szelíd gyerek elvette valaki életét.Csak valami súlyos félreértésre tudunk gyanakodni – magyarázta az idős asszony.

Forrás: Vadnai Szabolcs / Bors

B. László nagymamáját az ítélet óta nem látták.

 Úgy véljük, inkább elbújik a világ elől az elkeseredett szégyenében. Biztos vagyok benne, hogy menekül a kérdések elől– fejezte be a szomszédasszony.

Egy másik ismerős kinyilvánította: a B. családot mindenki ismeri és tiszteli a környéken.

- Egyáltalán nem örülünk Laci büntetésének.
Még mindig bízunk benne, hogy sikerül magát tisztáznia, és másodfokon felmentik– mondta a középkorú férfi.

László édesanyja egyébként egy dunaújvárosi intézményben dolgozik vezető beosztásban. Szerettünk volna vele beszélni, de ottjártunkkor nem tartózkodott a munkahelyén, és a kollégái által megadott hivatali telefonszámon többszöri próbálkozásra sem sikerült utolérnünk. 

A munkatársai szerint Edit, az édesanya nagyon kiborult a gyereke büntetése miatt.

- Látszik rajta, hogy megviselik a történtek. Mi tiszteletben tartjuk az érzéseit, ezért nem faggatjuk – mondta egy dolgozó a Borsnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában