EXPO – REAL

2023.09.27. 15:30

Mintegy 2,5 milliárd euró értékű magyarországi ingatlanfejlesztést mutatnak be Münchenben (videó)

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) Budapesten tartott sajtótájékoztatót.

MW

Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt fejlesztéséért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója, Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke és Joó István, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója, a Külgazdasági és Külügyminisztérium befektetésösztönzésért és kiemelt magyarországi nagybefektetések megvalósításáért felelős kormánybiztosa (b-j) a Liget projekt makettje előtt a HIPA, az IFK és a Liget Budapest Projekt közös tájékoztatóján a Néprajzi Múzeumban 2023. szeptember 27-én

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Takács Ernő hozzátette: 

október 4-6. között idén 25. alkalommal rendezik meg Európa legnagyobb ingatlanszakmai, ingatlanfejlesztési és befektetői rendezvényét, az EXPO-REAL-t, amelyen 75 országból, több mint 2000 kiállító és 40 000 döntéshozó találkozik.

Ismertetése szerint 

az IFK és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) együttműködésében, illetve a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő (NIPÜF) Zrt., valamint a Liget Budapest Projekt kiemelt támogatásával jön létre Münchenben a Magyarország-Budapest Stand. Ennek fókuszában idén is az ipari logisztikai fejlesztések állnak, de irodapiaci és szállodai fejlesztéseket is bemutatnak.

Az IFK és a HIPA a helyszínen kiadott közös közleményében a CBRE adatai alapján azt írták, hogy az ipari ingatlanok összterülete országosan 4,8 millió négyzetméter, Budapesten és környékén meghaladja a 3,3 millió négyzetmétert.

A legjelentősebb beruházásokról tekintse meg galériánkat:

Takács Ernő a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy

idén először több vidéki projektet mutatnak be az ingatlanszakmai rendezvényen mint fővárosit, a magyar standon Budapest mellett Debrecen, Miskolc, Nagykanizsa, Kecskemét és Szolnok is megjelenik a fejlesztési lehetőségeivel és a projektjeivel. A müncheni szakmai rendezvényen a legnagyobb magyarországi ingatlanfejlesztők képviseltetik magukat projektjeikkel, így a Wing Zrt., a Futureal csoport, az InfoGroup, a GLP, a GTC és az Atenor is

 – tette hozzá.

TAKÁCS Ernõ
Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke mond beszédet a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA), az IFK és a Liget Budapest Projekt közös tájékoztatóján a Néprajzi Múzeumban 2023. szeptember 27-én
Fotó: Lakatos Péter / Forrás: MTI

Takács Ernő bízik abban, hogy a rendezvényen a magyar szakemberek és a nemzetközi ingatlanfejlesztők, ingatlanbefektetők között számos olyan pozitív kapcsolat jön létre, amelyek továbbra is jelentősen hozzá fognak járulni az ország gazdasági növekedéséhez, elsősorban 2024-től.

Joó István, HIPA vezérigazgatója elmondta, az ügynökség arra fog törekedni, hogy Magyarországot potenciális befektetési helyszínként mutassák be, ahol versenyképes üzleti környezetet várja a befektetőket.

Egyúttal jelezte, az elmúlt években sikerült rekordokat elérni a külföldi tőkebeáramlás szempontjából.

A HIPA vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy

miközben az országba tavaly 6,5 milliárd eurónyi működőtőke érkezett, addig idén már az első fél évben 8,1 milliárd euró áramlott be. Ez utóbbi összeg több mint 11 ezer új munkahely létrehozásához és számos munkahely megőrzéséhez járult hozzá.

Arról is beszámolt, hogy az elektronika és az autóipar a meghatározó a befektetési volument tekintve, de jelentős mértékű működőtőke érkezett a gyógyszeriparba és az üzleti szolgáltató szektorba is.

JOÓ István
Joó István, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója, a Külgazdasági és Külügyminisztérium befektetésösztönzésért és kiemelt magyarországi nagybefektetések megvalósításáért felelős kormánybiztosa mond beszédet a HIPA, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) és a Liget Budapest Projekt közös tájékoztatóján a Néprajzi Múzeumban 2023. szeptember 27-én
Fotó: Lakatos Péter / Forrás: MTI

Joó István kiemelte, 

a befektetésekhez fejlett ipari parkokra is szükség van. Ehhez kapcsolódóan felidézte, hogy a kormány az elmúlt években körülbelül 800 milliárd forintnyi ipari parki és közmű fejlesztésről döntött.

Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója elmondta, a projektet idén már nyolcadik alkalommal mutatják be Münchenben.

GYORGYEVICS Benedek
Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt fejlesztéséért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója mond beszédet a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA), az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) és a Liget Budapest Projekt közös tájékoztatóján a Néprajzi Múzeumban 2023. szeptember 27-én
Fotó: Lakatos Péter / Forrás:  MTI

A Magyar Zene Háza, a Néprajzi Múzeum, a megújult Szépművészeti Múzeum vagy maga az egész park mostanra olyan nemzetközi láthatóságot biztosít a környéknek és egész Magyarországnak, aminek köszönhetően számtalan befektető megértette, hogy egy modern várossal áll szemben

 – fogalmazott a vezérigazgató. 

Hozzátette:

az októberi rendezvényhez hasonló fórumokon a jövőben is szeretnék bemutatni a Városliget segítségével, hogy milyen ország Magyarország és miért érdemes a működőtőkének ezen a környéken befektetési lehetőségeket keresni.

A fejlesztések az alábbi videón megtekinthetők:

A bemutatott projektek részletes leírásai megtalálhatók a Magyarország–Budapest-stand weboldalán.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában