ingatlanpiac

2021.03.20. 16:00

A Cordia csaknem 1800 új lakás átadását tervezi az idén

A Cordia ingatlanfejlesztő 2021-ben rekordszámú, csaknem 1800 új lakás átadását tervezi, amelyek közül a legtöbb a főváros XIII., IX., illetve VIII. kerületében található – közölte a vállalat.

Az ingatlanfejlesztő tavaly 1100 lakást adott át: 545-öt a XIII. kerületben, 241-et a XI. kerületben, a fennmaradó lakásokat pedig a XIV., a VIII., és a VI. kerületben.

Földi Tibor, a Cordia igazgatóságának elnöke elmondta: a családtámogatások 2016-tól kezdődően jelentős pozitív hatást gyakoroltak az új lakások piacára, a keresletet pedig az idén tovább erősíti az 5 százalékos áfa ismételt bevezetése, illetve adott esetben visszaigényelhetősége, a családtámogatási rendszer bővítése, valamint az, hogy a lakáshitelek továbbra is hosszú távra fixált, alacsony kamat mellett érhetőek el.

Hozzátette,

a pandémiás időszak és az azzal járó korlátozások, népszerűvé tette a zöldövezeti otthonokat, amelyek különösen keresettek a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) is igénybe vevő vásárlók körében.

Mindezekre válaszul a Cordia az idén tovább bővíti kínálatát: 7 fejlesztés részeként 820 új otthont hirdetnek majd meg a főváros legnépszerűbb helyszínein, ennek fele zöldövezeti lakás lesz.

A Cordia a kelet-közép-európai régióban az egyik legnagyobb lakóingatlan-fejlesztő és befektető vállalatcsoport, amely az újlakás-kínálati piacon jelen van Magyarországon, Lengyelországban és Romániában, valamint két pilotprojekttel Spanyolországban is. A cég a közelmúltban megvásárolta a brit Blackswan Property ingatlanfejlesztő társaságot, a varsói tőzsdén jegyzett Polnord SA lengyel lakóingatlanfejlesztő vállalat csaknem 93 százalékát, valamint a német bérlakás- és városrehabilitációs piacon aktív Argo Poperties NV holland társaság 18 százalékát. Ezeket a tranzakciókat részben a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjában (NKP) kibocsátott kötvényekkel finanszírozta a vállalat.

Ezek is érdekelhetik