Online bankolás

2019.05.04. 07:32

A pénzügyi oktatásnak követnie kell a digitalizációt

A gyerekek 4-5 éves koruktól rendszeres használóivá válnak az okoseszközöknek, és ehhez a folyamathoz a gazdasági képzésnek is igazodnia kell.

Forrás: Shutterstock

A pénzügyi oktatásnak is lépést kell tartania a digitalizációval, mivel ez a folyamat a pénzügyeknél is több változással jár; a digitalizáció térnyerését a K&H-csoport elemzése szerint mutatja, hogy ma átlagosan minden családtagra két digitális eszköz jut.

Mint írják, a gyerekek korán, 4-5 éves kortól rendszeres használóivá válnak, később pedig a játék mellett már legalább 56 százalékuk tanul is segítségükkel.

A csoport közleménye szerint a változás az oktatásban is megjelent: az iskolák 98 százalékának van legalább egy olyan terme, amely megfelel az aktuális igényeknek. Az általános iskolák mintegy felében, a középiskolák mintegy kétharmadában két vagy még több számítógépterem található – írták.

A közlemény idézi Horváth Magyary Nórát, a csoport kommunikációs ügyvezető igazgatóját, aki elmondta:

a pénzügyi ismeretterjesztésnek jóval nagyobb hangsúlyt kellene kapnia a fiatalok nevelésében,

hogy felnőttként majd átlássák lehetőségeiket, felkészülten tudjanak dönteni. Ezért hozta létre a csoport a szórakoztató, élményt nyújtó platformként a Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőt, illetve az új ismeretanyagok átadást támogató vlogsorozatot és mobilapplikációt – olvasható a közleményben.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában