Adó- és gazdaságpolitika

2019.01.02. 14:52

Lentner Csaba: az egész társadalom jól jár

A 2019. január 1-jétől hatályos adópolitikai és egyéb fiskális rendezések következtében az egész magyar társadalom jól jár, hiszen a magyar gazdaságpolitika az idén is jelentős béremelést generál, emelkedik a minimálbér, illetve a garantált bérminimum – hívta fel rá a figyelmet Lentner Csaba.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közgazdász professzora az ECHO Tv Jó reggelt! című műsorának szerdai adásában kiemelte, most bruttó 149 ezer forintra nőtt a minimálbér, ez az összeg 2020-ra bruttó 170-180 ezer forintra is emelkedhet.

A közgazdász rámutatott:

a minimálbér és a garantált bérminimum emelésének következtében a bérminimumtól és a garantált bérektől eltérő jövedelmek is láncreakciószerűn növekedni fognak.

Lentner Csaba közlése szerint a kormány érzékelteti azt, hogy a gazdasági növekedés jótékony hatásai eljutnak a vállalatokhoz és a családokhoz.

https://stream.echotv.hu/videos/2019/01/720/20190102_jo_reggelt_lentner_csaba.MP4

Az a jó gazdaságpolitika, amely nemcsak az ország makrogazdasági viszonyait tünteti fel kedvezőbb színben, hanem a munkaerőpiac, a vállalkozások, a családok is érzékelik a gazdasági növekedés jótékony hatásait. A magyar gazdaságpolitika 2010 óta ilyen gazdaságpolitika, vagyis emelkednek a bérek, a jövedelmek, és folyamatosan csökkennek az adók – tette hozzá.

Lentner Csaba szerint a polgári kormány 2010 óta azon dolgozik, hogy a munkavállalók jobb helyzetbe kerüljenek. Emlékeztetett arra, hogy a MSZP-SZDSZ-kormányok 8 éve alatt mindössze 20 ezer forinttal nőtt a minimálbér, de 2010 óta a minimálbéremelés folyamatos és 2020-ra ez az összeg elérheti a 170-180 ezer forintot is. A kormány célja, hogy a nyugat-európai bérekhez történő felzárkózás folyamatos legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában