módszertan

2018.05.08. 07:42

Magyarországon értékelemzéssel több száz milliárd forintot takarítottak meg

A tanácsadók munkáját eddig elsősorban a nagyvállalatok igényelték, holott a kis- és középvállalkozások is eredményesen tudnák alkalmazni az eljárást.

A Magyar Értékelemzők Társasága (MÉT) szerint Magyarországon értékelemzéssel több száz milliárd forint megtakarítást értek el a cégek az elmúlt évtizedekben, ami azt mutatja, hogy a módszertan alkalmazása eredményes, hasznot hoz a megbízónak.

Az értékelemzési eljárás egy szabványos döntés-előkészítői módszer, amellyel a megfelelő minősítéssel rendelkező szakemberek megvizsgálják az adott projekt különböző költségeinek viszonyát.

Az 1990-ben alakult társaság közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy az értékelemzési tanácsadók munkáját Magyarországon eddig elsősorban a nagyvállalatok igényelték, holott a kis- és középvállalkozások is eredményesen tudnák alkalmazni az eljárást.

A MÉT nemzetközi konferencián mutatta be a kkv-nak az értékelemzés előnyeit, a budapesti rendezvényen 17 ország 37 előadója ismertette a modern technológia bevezetésekor ajánlott szempontokat.

A konferencián bejelentették, hogy a közeljövőben módosul az értékelemzési szakemberek új szabványokhoz igazodó képzése, minősítési rendszere – tájékoztatott a Magyar Értékelemzők Társasága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában