Bulvár-celeb

2023.07.20. 15:51

Megszólalt betegségéről Molnár György Elefánt

Az Omega zenészét régóta vizsgálják, de nem tudják, mi baja.

MW

Fotó: Facebook / Omega

Molnár György Elefánt több mint egy hónapja tapasztal furcsa tüneteket. Először a mellkasa fájt, ekkor a Kútvölgyi Kórház kardiológiai osztályára vitték, majd a Budapesti Szent Ferenc Kórházban próbálták kideríteni, mi okozza a problémákat, de még nem jártak sikerrel.

Nemrégiben átesett egy újabb vizsgálaton is a szédülése miatt, a TILT teszten, amelyet az ájulási epizódok vagy a rövid távú eszméletvesztés (syncope) okának meghatározására használnak - írja a Bors.

A teszt során a páciens egy asztalon fekszik, amely fokozatosan vízszintes irányból különböző szögekbe dől. A teszt azt méri, hogy a vérnyomás és a pulzus hogyan változik a gravitáció hatására – a szerk.) – mondta az Omega gitárosa, akit ráfektettek egy asztalra, majd beállították 45 fokos szögbe, és közben végig mérték a vérnyomását, a pulzusát, a vérszaturációt és EKG-t is csináltak.

Korábban nem hallottam erről a szerkezetről, nekem is új dolog volt. Azt tudom, hogy a szédüléses tünetek vizsgálatára használják, és ha itt van a probléma, akkor nekem el kellett volna ájulni az asztalon. De ez nem történt meg! Folyamatosan azt kérdezgették, hogy nem vagyok-e rosszul, az asztalon semmi nem történt, viszont mondtam nekik, majd ha visszaállítanak vízszintesbe, akkor nem leszek jól, így is volt, miután felálltam - mesélte.

A zenészre nemsokára újabb konzultáció vár, és reméli, hamarosan tényleg fény derül arra, hogy mi is a probléma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában