Fontos a 3. oltás

2022.03.31. 19:23

Müller Cecília figyelmeztet: nincs vége a koronavírusnak

Egyre több európai országban emelkedett jelentősen az új esetek száma. Magyarországon is enyhe növekedés tapasztalható.

Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos felhívta a figyelmet arra, hogy a koronavírus nem ért véget. A Mokka adásában elmondta, Izraelben és különböző európai országokban is enyhén emelkedőben van a fertőzöttek száma. Az új fertőzöttek életkori megoszlása változott, inkább a 60 éven felüliek kapják el a vírust, a harmadik oltást továbbra is erősen javasolja a szakértő. A negyedik oltáson is érdemes elgondolkodni, de mindenképpen ajánlott az orvosunkkal való egyeztetés - erről a TV2 Mokka műsorában beszélt.

Az omikron van jelen életünkben továbbra is, azon belül pedig a lopakodó vírus. A nevét arról kapta, hogy nagyon nehéz kimutatni.

Az influenzáról is megszólalt Müller Cecília, ugyanis ahogyan a koronavírus terjedése csökkenni kezdett, az influenza teret nyert. Mindkettővel való megfertőződés veszélyes lehet, javasolják az oltást ebben az esetben is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában